TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (19-25/1)

Όσα αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα, ανάμεσα στις πολιτικές συζητήσεις και τους εκλογικούς μαραθωνίους που θα κυριαρχήσουν στο τηλεοπτικό σκηνικό.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (19-25/1)
του Γιώργου Κόκουβα

Μαντέψτε τι θα βλέπετε καθημερινά στην τηλεόραση αυτή την εβδομάδα. Σωστά: Εκλογές, εκλογές και πάλι εκλογές. Όχι μόνο εκεί, κατά τα μεσάνυχτα, ζώνη που ήδη καθημερινά έχει γεμίσει από πολιτικές συζητήσεις στους περισσότερους σταθμούς, αλλά και το πρωί (ο ALPHA καθημερινά στις 11.00 προγραμματίζει εκλογικές εκπομπές) ή το μεσημέρι (το Mega αντίστοιχα στις 15.00), ενώ φυσικά την Κυριακή ολημερίς θα φιγουράρουν οι συνήθεις ύποπτοι της βουλής στις οθόνες μας. Κι αν αυτοί είναι λόγοι να κρατήσετε την τηλεόρασή σας κλειστή, υπάρχουν και μερικές ταινίες που φιλοδοξούν να σας κάνουν να πατήσετε το on. Δείτε ποιες:

*Hanna, Τρίτη στις 22.00, STAR 
Η Χάνα δεν είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι. Μεγαλωμένη από τον πατέρα της, πρώην υπάλληλο της CIA, στην άγρια φύση της Φινλανδίας, έχει το σθένος, την αντοχή και τα οξυμένα ένστικτα ενός στρατιώτη, με σκοπό να γίνει… η καλύτερη δολοφόνος. Ενώ πλησιάζει στον στόχο της, η Χάνα έρχεται αντιμέτωπη με πανίσχυρους εχθρούς και βρίσκεται μπροστά σε ραγδαίες αποκαλύψεις για τον ίδιο της τον εαυτό. Σκηνοθετεί ο Τζο Ράιτ (Εξιλέωση) και πρωταγωνιστούν οι Σαουάρς Ρόναν, Έρικ Μπάνα, Κέιτ Μπλάνσετ.

*Paris, Τετάρτη στις 22.00, ΝΕΡΙΤ
Ο Pierre ένας επαγγελματίας χορευτής υποφέρει από μια σοβαρή ασθένεια. Καθώς περιμένει την μεταμόσχευση που ίσως του σώσει την ζωή, η αδελφή του Elise και τα τρία της παιδία μετακομίζουν κοντά του. Καθώς ο Pierre παρακολουθεί από απόσταση τις ζωές των άλλων αρχίζει να εκτιμά όλα όσα είχε μέχρι σήμερα και αλλάζει άποψη για την ζωή. Μια γαλλική ταινία του Σεντρίκ Κλαπίς με την Ζιλιέτ Μπινός.

*Κάτι τρέχει με τη Μαίρη, Τετάρτη στις 22.00, STAR 
Σε μια προσπάθεια να δώσει λίγο χρώμα στην άχαρη ζωή του, ο Τεντ, ένας τριαντάχρονος άντρας που μαστίζεται διαρκώς από κακοτυχίες, αποφασίζει να αναζητήσει τη Μαίρη, τον μεγάλο έρωτα των εφηβικών του χρόνων. Τι θα συμβεί όμως όταν την Μαίρη ερωτεύεται ο ντετέκτιβ στον οποίο αναθέτει να την εντοπίσει; Με τους Κάμερον Ντίαζ, Ματ Ντίλον, Μπεν Στίλερ, Λι Έβανς, Κρις Έλιοτ.

*Boy Α, Τετάρτη στη 1.10, Mega 
Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του νεαρού Βρετανού συγγραφέα Τζόναθαν Τρίγκελ, το "Boy A" είναι μια τολμηρή και όμορφη ιστορία για τη φύση της συγχώρεσης και την αναζήτηση ταυτότητας, και αφηγείται τις αναζητήσεις ενός αγοριού που αποφυλακίζεται μετά από ένα έγκλημα το οποίο διέπραξε ως παιδί. Η ταινία απέσπασε 4 βραβεία BAFTA: καλύτερου ηθοποιού, σκηνοθεσίας, μοντάζ και φωτογραφίας.

*Τι απέγινε η Έλι, Πέμπτη στις 22.00, ΝΕΡΙΤ
Μετά από πολλά χρόνια στη Γερμανία, ο Ahmad ξαναγυρίζει στην Τεχεράνη και οι παλιοί συμφοιτητές του οργανώνουν προς τιμή του ένα τριήμερο στην Κασπία θάλασσα. Η διασκέδαση αρχίζει αμέσως καθώς όλοι συμμετέχουν στο σχέδιο της Sepideh, που έφερε μαζί της την όμορφη Elly, δασκάλα της μικρής κόρης της, με την ελπίδα ότι θα «τα φτιάξει» με τον πρόσφατα χωρισμένο Ahmad. Αλλά τα ασήμαντα ψέματα που αρχίζουν να συσσωρεύονται απ’ τη στιγμή που η παρέα φτάνει στην παραλία, γίνονται ξαφνικά μπούμερανγκ όταν η Elly εξαφανίζεται χωρίς κανείς να ξέρει που είναι. Μια σπουδαία αλληγορία για την θέση της γυναίκας στην Ανατολή, από τον εξίσου σπουδαίο σκηνοθέτη Ασγκάρ Φαρχαντί.

*Πολύ σκληρός για να πεθάνει 4.0, Πέμπτη στις 22.00, STAR 
Ο θρυλικός αστυνομικός από τη Νέα Υόρκη έρχεται αντιμέτωπος με την τέταρτη, την πιο επικίνδυνή του αποστολή. Είναι η 4η Ιουλίου και ενώ οι Η.Π.Α γιορτάζουν την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, το εύθραυστο ηλεκτρονικό σύστημα πληροφοριών της χώρας απειλείται με ολική καταστροφή από αδίστακτους τρομοκράτες. Ώρα για τον Τζον Μακλέιν να δράσει και αυτή τη φορά τα βάζει με την ψηφιακή τεχνολογία – πρωταγωνιστεί ο Μπρους Γουίλις στο σίκουελ που βγήκε στις αίθουσες το 2007.

*Batman Begins, Παρασκευή στις 22.00, STAR 
Ο Κρίστοφερ Νόλαν καταπιάνεται για πρώτη φορά με τον ήρωα της Γκόθαμ σίτι, και μας διηγείται την ιστορία του σχηματισμού της ταυτότητάς του, με τον γνωστό, στιλιζαρισμένο και γεμάτο δράση τρόπο του. Με τους Κρίστιαν Μπέιλ, Μάικλ Κέιν, Μόργκαν Φρίμαν, Γκάρι Όλντμαν, Λίαμ Νίσον.

*Οι Ομπρέλες του Χερβούργου, Κυριακή στις 22.00, ΝΕΡΙΤ plus
Η 17χρονη Ζενεβιέβ, κόρη μιας χήρας, ιδιοκτήτριας ενός χρεωμένου ομπρελάδικου, είναι ερωτευμένη με τον Γκι, νεαρό μηχανικό αυτοκινήτων. Όταν όμως εκείνος φεύγει για τον πόλεμο της Αλγερίας, τα ίχνη του χάνονται. Σπουδαίο αισθητικά μιούζικαλ του Ζακ Ντεμί, με την Κατρίν Ντενέβ να πρωταγωνιστεί σε αυτό το πολύχρωμο θέαμα με τους τραγουδιστούς διαλόγους.

Η «ελληνική γωνιά» της εβδομάδας

*
Φωνάζει ο κλέφτης, Τετάρτη στις 21.45, ALPHA 
Ένας υπερβολικά έντιμος άνθρωπος, που έχει χάσει πολλές φορές τη δουλειά του εξαιτίας αυτής της εντιμότητας του και που πίνει για να βρίσκει το κουράγιο να λέει την αλήθεια, βρίσκει τυχαία το πορτοφόλι ενός στρατηγού. Από εκεί και πέρα, ο Γιάννης Δαλιανίδης αναλαμβάνει να στήσει μια ηθογραφική κωμωδία παρεξηγήσεων, με τους Ντίνο Ηλιόπουλο, Ρένα Βλαχοπουλου, Διονύση Παπαγιαννόπουλο.

*Wasted Youth, Σάββατο στις 23.50, ΝΕΡΙΤ
Αθήνα, καλοκαίρι. Οι δρόμοι ενός 16άρη σκεϊτμπόρντερ και ενός απεγνωσμένου σαραντάρη θα διασταυρωθούν με απρόοπτα αποτελέσματα. Ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος επιχειρεί να αναδείξει μέσα από το ρεαλιστικό, κοινωνικό του σινεμά, τις αλλαγές στο αθηναϊκό σκηνικό την τελευταία πενταετία.

*Ζητείται Ψεύτης, Σάββατο στις 21.15, Mega 
Ριμέικ της γνωστής φάρσας του παλιού ελληνικού θεάτρου από τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη, ο οποίος πρωταγωνιστεί κιόλας ως υπουργός που καλείται να διαχειριστεί τους ψηφοφόρους στους οποίους έταξε ρουσφέτια και «ζητά ψεύτη» για βοηθό του. Παίζουν μαζί του οι Ζέτα Μακρυπούλια, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Παύλος Ορκόπουλος.

*Υπάρχει και Φιλότιμο, Κυριακή στις 15.10, ALPHA
Από την ημέρα των εκλογών δεν θα μπορούσε να λείπει ο υπουργός Μαυρογιαλούρος, το «μαύρο» και τα φάσκελα, ο περίφημος λόγος «θα σας εξαφανίσωμεν» και οι αγνοί χωρικοί που δίνουν ένα καλό μάθημα στον εν αγνοία του διεφθαρμένο πολιτικάντη.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v