TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (8-14/7/13)

Οι ταινίες, οι πρεμιέρες ξένων σειρών, τα ντοκιμαντέρ και οι καλτ επαναλήψεις που διεκδικούν το πάτημα του τηλεκοντρόλ μας αυτή την εβδομάδα.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (8-14/7/13)
του Γιώργου Κόκουβα

Μιούζικαλ υψηλών προδιαγραφών για ποπ βραδιές. Ταινίες με τα μεγαλύτερα ονόματα του Hollywood, όπως οι George Clooney, Steven Spielberg, Ang Lee, Leonardo Di Caprio, Tom Cruz, Daniel Day Lewis. Ντοκιμαντέρ για ελληνικούς τόπους και καλτ επαναλήψεις για τα πρωινά του Σαββατοκύριακου. Αυτά και άλλα (όχι πολλά) έχει το τηλεοπτικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.

*Glee, κάθε βράδυ στις 22.00, ALPHA
O ALPHA, ενώ είχε προγραμματίσει κάθε βράδυ προβολή κινηματογραφικών ταινιών στις 22.00, έκανε την έκπληξη και ξαφνικά άλλαξε το πρόγραμμά του: Κάθε βράδυ λοιπόν, θα παρακολουθούμε την νεανική σειρά-musical που εξελίχθηκε σε pop φαινόμενο σε όλο τον κόσμο και απέκτησε φανατικό κοινό. Οι ιστορίες μεταξύ των πρωταγωνιστών είναι προσχηματικές (losers σε αμερικανικό σχολείο αποφασίζουν να κλέψουν τις εντυπώσεις με το τραγούδι), αλλά αν σας αρέσει το musical και η μοντέρνα pop, θα σας ενθουσιάσει.

*Ο Αμερικανός, Πέμπτη στις 22.00, STAR 
Ο Τζακ (George Clooney) είναι ένας επιδέξιος δολοφόνος. Όταν μια αποστολή δολοφονίας πηγαίνει στραβά, υπόσχεται ότι η επόμενη αποστολή του θα είναι η τελευταία. Σύντομα βρίσκεται στην Ιταλία, όπου κάθε γωνιά κρύβει για αυτόν μια παγίδα και κάθε άγνωστος στο δρόμο έναν πιθανό εχθρό. Εκεί, έρχεται αντιμέτωπος με πολλές επικίνδυνες καταστάσεις, ερωτικά αντικείμενα του πόθου και μυστηριώδεις συνωμοσίες, σε μια ταινία, που αναμιγνύει την ίντριγκα και το σασπένς με το ρομάντζο και τα ηθικά διλήμματα.

*Συμμορίες της Νέας Υόρκης, Κυριακή στις 21.00, ALPHA 
Ο Μάρτιν Σκορτσέζε καταπιάνεται για άλλη μια φορά με τη σκοτεινή πλευρά της αγαπημένης του πόλης, Νέας Υόρκης, με μια ταινία που σάρωσε όλα τα βραβεία και μας μετέφερε στην εποχή του αμερικανικού εμφυλίου, με «οδηγούς» τους Daniel Day Lewis, Leonardo Di Caprio, Liam Neeson και Cameron Diaz.

*Ντοκιμαντέρ για τα ελληνικά νησιά στο Κανάλι της Βουλής 
Την Πέμπτη από τις 21.00, το Κανάλι της Βουλής μας μεταφέρει στις ομορφιές αλλά και στα προβλήματα των νησιών της Ελλάδας, μέσα από ξεχωριστά ντοκιμαντέρ που έκαναν αίσθηση τα τελευταία χρόνια. Στις 21.00 θα προβληθεί το «Σαντορίνη-Λευκό κι Απέραντο Γαλάζιο», στις 21.20 το «Καστελόριζο» (του Πάνου Ζενέλη)και στις 23.40, το «Πάρβας-Άγονη γραμμή» (του Γεράσιμου Ρήγα, για την Αμοργό και την ζωή στο «άγονο Αιγαίο» με την μουσική του Νίκου Κυπουργού).

*The Hulk, Παρασκευή στις 22.00, STAR 
Ο Μπρούς Μπάνερ, ένας επιστήμονας γενετικής εκτίθεται σε ακτινοβολία Γάμα μετά από ένα εργαστηριακό ατύχημα. Από το συμβάν αυτό και μετά, κάθε φορά που ο επιστήμονας χάνει την ψυχραιμία του μεταμορφώνεται σε ένα μαινόμενο πράσινο τέρας. Στην σκηνοθεσία του καλοφτιαγμένου μπλοκμπάστερ, ο πολυβραβευμένος Ang Lee.

*Minority Report, Κυριακή στις 21.15, ANT1 
Ένα διήγημα του κορυφαίου συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Φίλιπ Ντικ μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη και το αποτέλεσμα είναι ένα εντυπωσιακό φουτουριστικό θρίλερ με τη σκηνοθετική υπογραφή του Στίβεν Σπίλμπεργκ και με τον Τομ Κρουζ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

*Τα παιδιά της Χωρωδίας, Σάββατο στις 23.00, Βουλή Τηλεόραση 
Στα χνάρια του νεορεαλιστικού στοιχείου των 400 χτυπημάτων του Τρυφώ και του Σινεμά ο Παράδεισος, η ταινία παρουσιάζει την δύναμη της μουσικής εναντίον της βίας, μέσα από την ιστορία των παιδιών ενός γαλλικού αναμορφωτηρίου του 1948.

*Καλτ επαναλήψεις, σαββατοκύριακο στο Mega
Μετά την έκπληξη των Αυθαίρετων, που συνεχίζουν να προβάλλονται καθημερινά στις 17.10, το Mega επαναπροβάλλει άλλες δύο σειρές που είχαμε χρόνια (και ζαμάνια) να δούμε. Τα πρωινά του Σαββατοκύριακου λοιπόν το πρόγραμμα έχει «Γυναίκες» (στις 8.00), την θρυλική πρώτη σειρά της Μιρέλλας Παπαοικονόμου με πρωταγωνίστριες την Πέμη Ζούνη και την Θέμιδα Μπαζάκα, ενώ αμέσως μετά (9.00), «Αχ Ελένη», με την Ελένη Ράντου στην πρώτη της μεγάλη επιτυχία, μαζί με τους Αλέξανδρο Αντωνόπουλο, Μαρία Γεωργιάδου και Χρύσα Ρώπα. Όσοι ξυπνάτε νωρίς, ξέρετε τι θα δείτε μαζί με τον καφέ σας.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v