Το Star γυρίζει σελίδα με τον Νίκο Χατζηνικολάου

Το Star κάνει στροφή στην ενημέρωση, ο Νίκος Χατζηνικολάου επιστρέφει στην μικρή οθόνη και το τηλεοπτικό σκηνικό αλλάζει. Μάθετε όλες τις εξελίξεις.
Το Star γυρίζει σελίδα με τον Νίκο Χατζηνικολάου
Κι εκεί που φαινόταν πως δεν κινείται τίποτα στην ελληνική τηλεόραση, τα νέα –μαζί με αρκετές φήμες- πέφτουν βροχή και μας δημιουργούν περιέργεια για το σκηνικό που θα διαμορφωθεί από τη νέα σεζόν στο τηλεοπτικό τοπίο.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου επιστρέφει στην τηλεόραση. Το STAR αφήνει πίσω του το «νεανικό στιλ ειδήσεων», την Μύκονο και την αβάσταχτη ελαφρότητα στην οποία μας συνήθισε τόσα χρόνια ο Σταμάτης Μαλέλης. Το Mega βρίσκεται σε σημείο καμπής και οι μεγαλομέτοχοί του ερίζουν για το μέλλον του. Κι όλα αυτά, την ώρα που οι φήμες για λουκέτο στην ΕΡΤ δεν έχουν ακόμα καταλαγιάσει.

Οι εξελίξεις βήμα-βήμα

Ο Νίκος Χατζηνικολάου δεν έχει πραγματοποιήσει επανεμφάνιση στην μικρή οθόνη από την στιγμή του λουκέτου στο ALTER. Οι προτάσεις που του έγιναν κατά καιρούς ναυάγησαν, αλλά η πρόταση του Βαρδή Βαρδινογιάννη από το STAR για ανάληψη ρόλου σχολιαστή στο νέο δελτίο ειδήσεων του σταθμού, με ελευθερία κινήσεων στον κορυφαίο ανκόρμαν – ήτοι προβολή των δουλειών του, enikos και Real News, τον βρήκε σύμφωνο.

Αυτό με τη σειρά του σημαίνει πως το STAR γυρίζει σελίδα και ξεχνά το παλιό μοντέλο του «νεανικού δελτίου ειδήσεων». Από Σεπτέμβριο, το κανάλι της Κηφισιάς πιθανότατα θα έχει καθαρά ειδησεογραφικό προσανατολισμό – ήδη έχουν γίνει κρούσεις και σε άλλους δημοσιογράφους για κατάρτιση του δελτίου ειδήσεων, μεταξύ αυτών και στον Στέλιο Κούλογλου.

Αυτή η εξέλιξη επίσης με τη σειρά της, φανερώνει πως κάτι περίεργο συμβαίνει στον Τυλέτυπο, την εταιρία των μεγαλομετόχων δηλαδή του Mega, στους οποίους ανήκουν οι Ψυχάρης (ΔΟΛ), Μπόμπολας (Πήγασος) και Βαρδής Βαρδινογιάννης (STAR). Προφανώς, οι δύο πρώτοι δεν αποδέχθηκαν τις συνεχείς προτάσεις του τελευταίου για συγχώνευση των δύο τηλεοπτικών σταθμών, με αποτέλεσμα η οικογένεια Βαρδινογιάννη να αποφασίσει να κινηθεί μόνη της δυναμικά, μέσω της αναμόρφωσης του STAR που θα επιδιώξει να αλλάξει τα τηλεοπτικά δεδομένα.

Ταυτόχρονα, το MEGA καλείται εν μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου να πραγματοποιήσει επιλογές για το μέλλον του σταθμού – οι φήμες μιλούν για συρρίκνωση του καναλιού με έμφαση στις ξένες σειρές και τις ταινίες, και λιγότερο στις ελληνικές σειρές. Με λίγα λόγια, μοιάζει… το Mega να γίνεται Star και αντιστρόφως.

Από την άλλη, τα παραπάνω σημαίνουν πως ο ψυχαγωγικός τομέας –οι ελληνικές σειρές δηλαδή- θα νοσήσουν, ενώ ήδη οι ελάχιστες φετινές οδεύουν προς το τέλος τους, χωρίς ανανέωση για την επόμενη σεζόν. Το μόνο σίγουρο είναι η εκκίνηση της επόμενης τηλεοπτικής σεζόν θα φέρει άκρως ενδιαφέρουσες ανακατατάξεις.

*Τα νούμερα της εβδομάδας

Τα 10 κορυφαία προγράμματα της εβδομάδας 27/5-2/6/13


Τα μερίδια των τηλεοπτικών σταθμών για την ίδια εβδομάδα


Πηγή: NIELSEN AUDIENCE MEASUREMENT

Γιώργος Κόκουβας
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v