TV: Ο οδηγός του τηλεοπτικού καλοκαιριού

Τα προγράμματα, οι νέες ζώνες, οι επαναλήψεις, οι ξένες σειρές και όλες οι εκπομπές που θα μας κρατήσουν παρέα αυτό το καλοκαίρι στην τηλεόραση.
TV: Ο οδηγός του τηλεοπτικού καλοκαιριού
του Γιώργου Κόκουβα

Ποιος θα μας κρατάει παρέα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο; Τι θα προβάλλουν τα κανάλια τώρα που το «χειμερινό» τους πρόγραμμα τελείωσε και επισήμως; Κάνουμε φύλλο και φτερό το πρόγραμμα των τηλεοπτικών σταθμών και εντοπίζουμε τις ζώνες, τις εκπλήξεις, τις πιο ενδιαφέρουσες επαναλήψεις και όσα θα δούμε αυτό το καλοκαίρι.

*Τα prime times
ΕΡΤ δεν έχουμε πια, ΣΚΑΪ και STAR ούτως ή άλλως θα συνεχίσουν με τον γνωστό τους τρόπο (σταθερά με ξένες σειρές, ντοκιμαντέρ και ταινίες αντίστοιχα), επομένως μας μένουν οι συνήθεις ύποπτοι: Τι θα προβάλλουν κάθε βράδυ Mega, ANT1 και ALPHA;

Το Mega, ως συνήθως, ποντάρει αρχικά στις πιο δημοφιλείς κωμικές σειρές του. Έτσι, τις πρώτες εβδομάδες του καλοκαιριού και μέχρι τα μισά του Ιουλίου, θα προβάλλεται στις 21.15 το «Ευτυχισμένοι Μαζί» με τον Γιάννη Μπέζο, και στις 22.30 το «Πενήντα Πενήντα» με τους Φιλιππίδη, Μπουλά και Χαϊκάλη. Αντίστοιχα, ο ANT1 θα προβάλλει χαλαρές επαναλήψεις του Summer Wipe Out στις 21.15 και της «Εργαζόμενης Γυναίκας» με την Ελένη Ράντου στις 22.00. Ο Alpha, τέλος, καθιέρωσε δική του «ευρεσιτεχνία», ήτοι βραζιλιάνικη σαπουνόπερα στις 21.00 (Avenida Brazil), ξένη ταινία κάθε βράδυ στις 22.00 και επαναλήψεις «μυστηρίου» κοντά στα μεσάνυχτα (Ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα και φυσικά την 10η Εντολή, που δεν λείπει από κανένα καλοκαίρι).

*Ενημέρωση: Σε μια αλλαγή τελευταίας στιγμής, ο Alpha αποφάσισε αντί ξένης ταινίας κάθε βράδυ στις 22.00, να προβάλλει την ξένη σειρά Glee.

*Η ζώνη των μεταμεσονύκτιων ξένων σειρών
Sci-fi σειρές διεκδικούν το μερίδιο του λέοντος στα περισσότερα κανάλια: Στον ANT1 κάθε βράδυ στη 1.00 θα προβάλλεται το True Blood, και αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος του, το Criminal Minds. Στον ALPHA, μετά τις ελληνικές σειρές μυστηρίου, ακολουθούν CSI Miami και Νόμος και Τάξη (2.00-4.00 το ξημέρωμα). Tο STAR κάθε βράδυ στις 21.00 θα προβάλλει την αστυνομική σειρά Without a trace και στις 1.45 την «βαμπιρική» σειρά Vampire Diaries. Ο ΣΚΑΪ συνεχίζει αστυνομικά, με το prime time του γεμάτο CSI Νέα Υόρκη, CSI Las Vegas, και NCIS Los Angeles.Το Mega από την άλλη παράτησε τα σχέδιά του για γυναικεία σειρά αντίστοιχη του Sex & The city στη μεταμεσονύκτια ζώνη του, και θα προβάλλει και πάλι ελληνικές επαναλήψεις στη 1.00, ξεκινώντας με τα «Άγρια Παιδιά» και συνεχίζοντας με το Φύγαμε. Στις 23.40 θα προβάλλεται σταθερά η ξένη σειρά Justified.

*Οι εκπομπές που θα εμφανιστούν το καλοκαίρι
Όπως πολύ καλά φανταστήκατε, δεν θα είναι πολλές. Συγκεκριμένα, προς το παρόν έχει ανακοινωθεί μόνο μία. Πρόκειται για καθημερινό απογευματινό μαγκαζίνο του ALPHA, που θα αντικαταστήσει τους «Δέστε τους» για να μας κρατήσει συντροφιά από τις 15 Ιουλίου στις 15.00. Θα λέγεται ΠΕΔΕΣ, τίτλος που προκύπτει από τα αρχικά των ονομάτων των φρέσκων παρουσιαστών: Πέτρος Λαγούτης, Ευθύμης Ζησάκης, Διονύσης Ατζαράκης, Ελένη Τσολάκη και Σοφία Κουρτίδου.

*Αγαπημένες επαναλήψεις
Δεν θα λείψουν οι καλτ επαναλήψεις από αγαπημένες σειρές και αυτό το καλοκαίρι. Και παρ’ ότι το Mega μας άφησε χωρίς Ρετιρέ για άλλο ένα καλοκαίρι, μας επιστρέφει λίγο Δαλιανίδη σε παρόμοια μορφή: Μετά το πέρας των επαναλήψεων του «Εμείς κι Εμείς», καθημερινά στις 13.10 θα προβάλλονται οι Μικρομεσαίοι, ενώ ήδη από χθες κάθε απόγευμα στις 17.10 επιστρέφουν μετά από πολλά πολλά χρόνια οι θρυλικοί «Αυθαίρετοι». Στον ANT1 σταθερά το «Κωνσταντίνου και Ελένης» συνεχίζει την μεσημεριανή πορεία του για 13η χρονιά, ενώ αναμένουμε ακόμα αν θα επιστρέψει και φέτος η αγαπημένη συνήθεια των μεταμεσονύκτιων «Στάβλων της Εριέτας Ζαΐμη».

*Τα τούρκικα σίριαλ
Όχι, δεν γλιτώσαμε από δαύτα. Μπορεί προς το παρόν να έφυγαν από το prime time, αλλά μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνουν: Το «Karadayi» συνεχίζεται καθημερινά το μεσημέρι στον ΑΝΤ1 (16.50), ο Ezel προβάλλεται στο ίδιο κανάλι σε επανάληψη κάθε βράδυ στις 2.00, η Fatmagul ετοιμάζεται για φινάλε (καθημερινά στις 19.00 στο Mega), ενώ από τις 15 Ιουλίου, το Mega επιστρέφει με δύο νέες τούρκικες σαπουνόπερες. Στις 19.00, στην θέση της Fatmagul θα έρθει το «Ένα αστέρι γεννιέται» (πλούσιος συνθέτης ερωτεύεται φτωχή πλην ταλαντούχα τσιγγάνα από την Πόλη) ενώ την ίδια εβδομάδα αλλάζει το prime time, και σε περίοπτη θέση (κάθε βράδυ στις 21.15) θα προβάλλεται η «Θανάσιμη Ομορφιά» (όμορφη κοπέλα μένει ορφανή και αναγκάζεται να μείνει σε σπίτι, όπου μπλέκει με δύο αδέλφια – κάτι σαν Παπακαλιάτη με βαριά προφορά). Ο ALPHA πάντως συνεχίζει να επενδύει σε «λατινογενή» αντί για τούρκικα, και θα προβάλλει καθημερινά στις 17.30 την Patrona, με ίντριγκες και πλεκτάνες που θα ζήσει μια γυναίκα σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, καθώς εργάζεται σε ένα… χρυσωρυχείο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v