TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (13-19 Μαΐου)

Κινηματογραφικά αριστουργήματα, ντοκιμαντέρ και… πολλή Eurovision έχει το τηλεοπτικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας, και εμείς συγκεντρώνουμε τα best of.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (13-19 Μαΐου)
του Γιώργου Κόκουβα

Τρία ραντεβού μας δίνει αυτή την εβδομάδα η Eurovision και αν μη τι άλλο, ξέρουμε από τώρα πως το τηλεοπτικό κοινό θα την προτιμήσει για ακόμη μια χρονιά. Στο μεταξύ όμως, έχει να επιλέξει από μια γκάμα κινηματογραφικών αριστουργημάτων που προβάλλονται και μπορούν άνετα να ανακηρύξουν αυτή την εβδομάδα σε… παράδεισο του σινεμά. Τι θα δούμε λοιπόν αυτή την εβδομάδα; Έχουμε και λέμε:

*Eurovision, Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο (μεγάλος τελικός) στις 22.00, ΝΕΤ
Την Τρίτη θα δούμε τον πρώτο ημιτελικό, την Πέμπτη τον δεύτερο που έχει μεγαλύτερη σημασία για εμάς, αφού διαγωνίζεται η ελληνική συμμετοχή και το Σάββατο είναι η ώρα του μεγάλου τελικού, που θα απολαύσουμε κλασικά, με παρέα, πίτσες και μπύρες στο σαλόνι μας.

*Πρωτοσέλιδα Ιστορίας, Τρίτη στις 20.00, ΕΤ1 
Η ενδιαφέρουσα σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ που εστιάζει σε θέματα και πρόσωπα τα οποία κυριάρχησαν στην επικαιρότητα από την Κατοχή ως την δεκαετία του ’50, ασχολείται αυτή την εβδομάδα με τον Νίκο Ζαχαριάδη, τον ιστορικό ηγέτη του ΚΚΕ και τον ρόλο του στο διεθνές και ελληνικό κομμουνιστικό κίνημα.

*Ριμέικ: Καλώς ήρθε το Πετρέλαιο, Τρίτη στις 21.00, ΕΤ1 
Η εκπομπή της ΕΡΤ επιχειρεί μια εις βάθος ανατομία της ελληνικής κοινωνίας από το ’74 ως σήμερα. Σε αυτό το επεισόδιο ασχολείται με τις ελληνικές αναζητήσεις πετρελαίου στην επικράτεια, από το 1903 μέχρι και το… 2020.

*Η Λευκή Κορδέλα, Τρίτη στις 0.00, ΝΕΤ 
Η αριστουργηματική ασπρόμαυρη ταινία που έκανε γνωστό τον Μίκαελ Χάνεκε όχι μόνο στους σινεφίλ αλλά και στους εμπορικούς κινηματογραφικούς κύκλους είναι μια ταινία που θα πρέπει να δει ο καθένας μας, καθώς εμπεριέχει πολλά επίπεδα νοήματος που μπορούν να μιλήσουν για όσα περνάμε σήμερα, παρ’ ότι αναφέρονται σε μια αυστριακή κοινωνία λίγο πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

*Ραγισμένες Αγκαλιές, Τετάρτη στις 23.40, Mega 
Ο Αλμοδόβαρ ενώνει και πάλι τις δυνάμεις του με την Πενέλοπε Κρουζ σε μία από τις αρκετά σκοτεινές του ταινίες για έναν συγγραφέα που έχει χάσει τα πάντα σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα και αφηγείται την ιστορία του.

*Στενές επαφές Τρίτου Τύπου, Πέμπτη στις 23.40, Mega 
Από τις κλασικές ταινίες του Στίβεν Σπίλμπεργκ, αυτό το δίωρο sci-fi έπος γυρίστηκε το 1977, αλλά παραμένει σημείο αναφοράς για τις κινηματογραφικές ιστορίες που ασχολούνται με το κατά πόσο «δεν είμαστε μόνοι» και υπάρχουν εξωγήινοι. Ο Σπίλμπεργκ το κάνει με μάλλον προσχηματικό, αλλά ρομαντικό και αξιοσημείωτο τρόπο.

*Insomnia, Παρασκευή στις 23.40, Mega 
Δεν είναι η καλύτερη ταινία του Christopher Nolan, αλλά οι φαν ενός από τους καλύτερους σύγχρονους σκηνοθέτες θα εντοπίσουν τις αρετές του στιλ του σε αυτό το ψυχολογικό θρίλερ καταδίωξης και… αϋπνίας με τον Al Pacino και τον Robin Williams.

*Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους, Σάββατο στις 1.15, ΑΝΤ1 
Ο ANT1 προβάλλει την πιο στιλιζαρισμένη ταινία των αδελφών Κοέν, οι οποίοι δίνουν την ευκαιρία σε ένα ζηλευτό καστ, τον Tommy Lee Jones, ton Josh Brolin και φυσικά τον Javier Bardem στον πιο απολαυστικό ρόλο της καριέρας του να μας μυήσουν στην βία του Rio Grande και να κερδίσουν και αρκετά Όσκαρ.

*Animated Φιλόσοφοι, Δευτέρα στις 23.00 και Σάββατο στις 17.05 σε επανάληψη, ΕΤ3
Η πολύ ενδιαφέρουσα σειρά της ΕΤ3 που παρουσιάζει μέσα από animation αλλά και συνεντεύξεις με ειδικούς το έργο και την σκέψη κορυφαίων φιλοσόφων, αυτή την εβδομάδα εστιάζει στον Αυγουστίνο. Αναμείνατε στις οθόνες όχι μόνο της τηλεόρασης αλλά και του υπολογιστή σας, γιατί… έρχεται συνέντευξη του δημιουργού της σειράς στο in2life.

*Η δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς από τον δειλό Ρόμπερτ Φορντ, Κυριακή στις 2.00, Star 
Εξαιρετική ταινία του Άντριου Ντόμινικ, που αδικείται κατάφορα από την ώρα προβολής της, η «Δολοφονία…» αποτελεί την καλύτερη αποτύπωση του «μύθου» του διαβόητου εγκληματία Τζέσε Τζέιμς και την προδοσία του από τον συμμορίτη του Ρόμπερτ Φορντ. Ο Μπραντ Πιτ και ο Κέισι Άφλεκ εξαιρετικοί στις ερμηνείες τους και η σκηνοθετική ματιά σχεδόν αψεγάδιαστη.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v