TV: Τι να δείτε την Μεγάλη Εβδομάδα

Επιλέγουμε τα πιο ενδιαφέροντα τηλεοπτικά προγράμματα της Μεγάλης Εβδομάδας για όσους θέλουν να απέχουν από τα θρησκευτικά κλισέ της μικρής οθόνης.
TV: Τι να δείτε την Μεγάλη Εβδομάδα
του Γιώργου Κόκουβα

Ναι, ήρθε για άλλη μια χρονιά η εβδομάδα που τα περισσότερα κανάλια επιδίδονται σε μαραθώνιο προβολής καλτ θρησκευτικών και επικών ταινιών και σχεδόν ξεχαρβαλωμένων κασετών με τον Βαραββά, τον Ιησού από τη Ναζαρέτ, το Μπεν Χουρ και τον Σπάρτακο.

Αλλά, ευτυχώς, για όσους δεν εκτιμούν αυτού του είδους τα τηλεοπτικά έθιμα, υπάρχει και η άλλη πλευρά της τηλεόρασης. Αυτή με τις ενδιαφέρουσες ταινίες (ένα «μπράβο» το αξίζει το Mega για τις κινηματογραφικές επιλογές του αυτή την εβδομάδα, αν εξαιρέσει κανείς το Σούλα Έλα Ξανά), τα συγκλονιστικά ντοκιμαντέρ και τις μνήμες από παλιές καλές εποχές της ελληνικής τέχνης.

*Αλέκος Σακελλάριος: Διανύουμε, όπως επισημάναμε και στο σχετικό μας αφιέρωμα, έτος Σακελλάριου, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την γέννησή του, και γι’ αυτό τον τιμάμε παρακολουθώντας δύο από τις πιο αγαπημένες ταινίες του:
Ένας ήρως με παντούφλες (Μ. Τρίτη στις 13.00, ΕΤ1) με τον Βασίλη Λογοθετίδη, και Η κυρά μας η μαμή (Μ. Τετάρτη στις 21.00) με την Γεωργία Βασιλειάδου.

*Οι δρόμοι έχουν την δική τους ιστορία: Πειραιώς, Μ. Τετάρτη στις 23.10, ΕΤ1
Η σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ που παρουσιάζει την αστική Ιστορία μέσα από τα «μυστικά» των δρόμων τους, αυτή την εβδομάδα καταπιάνεται με τη βαριά Ιστορία της οδού Πειραιώς σε σενάριο και σκηνοθεσία Λεωνίδα Βαρδαρού. 

*Champions League (Μπαρτσελόνα-Μπάγερν), Μ. Τετάρτη στις 21.45, ΝΕΤ
Μετά το 4-0 υπέρ της γερμανικής ομάδας, η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Μπάγερν στην Ισπανία, φιλοδοξώντας(;) να πάρει τη ρεβάνς.

*9, Μ. Τετάρτη στις 23.40, Mega
Μια κουρελιασμένη κούκλα με τον αριθμό 9 τυπωμένο πάνω της ανακαλύπτει μια μικρή κοινωνία ομοίων της, που ψάχνουν τον λόγο για τον οποίο απειλούνται από τρομακτικές μηχανές, σε αυτό το σκοτεινό, αλλά συγκινητικό animation με μπαρτονικές αναφορές.

*Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ, Μ. Πέμπτη στις 21.15, Mega
Η ταινία που έχει καρφωθεί στην κορυφή της λίστας του imdB ως η καλύτερη ταινία όλων των εποχών έρχεται στις οθόνες μας για να μας παρουσιάσει την ζωή ενός ανθρώπου μέσα στις φυλακές Shawshank, σε μία από τις καλύτερες στιγμές του παραγνωρισμένου σκηνοθέτη Frank Darabont.

*Κράμερ εναντίον Κράμερ, Μ. Πέμπτη στις 0.30, Mega
Η Μέριλ Στριπ αποφασίζει να αφήσει τον Ντάστιν Χόφμαν και τον κινηματογραφικό τους γιο, σε ένα από τα πιο γνωστά και συγκινητικά οικογενειακά δράματα στην Ιστορία της έβδομης τέχνης.

*Έλληνες του Πνεύματος και της Τέχνης: Ελύτης (Μ. Παρασκευή στις 12.30) και Τσιτσάνης (Κυριακή στις 23.00)
Η σειρά ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ που παρουσιάζει τα πορτρέτα σπουδαίων Ελλήνων, αυτή τη βδομάδα ασχολείται με τον νομπελίστα Οδυσσέα Ελύτη (παρουσιάζει η Μαρία Ναυπλιώτου) και τον μεγάλο ρεμπέτη Βασίλη Τσιτσάνη (παρουσιάζει ο Γιώργος Νταλάρας).

*Αγέλαστος Πέτρα, Μ. Παρασκευή στις 13.30, ΝΕΤ 
Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ του Φίλιππου Κουτσάφτη για τον τόπο της Ελευσίνας, τους ανθρώπους και την αύρα της κράτησαν πολλά χρόνια, αλλά τελικά ο δημιουργός κατόρθωσε να μας χαρίσει ένα δυνατό κινηματογραφικό αποτέλεσμα, με δικά του οπτικά ιδιώματα και συγκινητική, μυσταγωγική αφήγηση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v