Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (22-28 Απριλίου)

Οι ταινίες, τα ντοκιμαντέρ, οι νέες εκπομπές και τα πιο ενδιαφέροντα προγράμματα της ελληνικής τηλεόρασης για την τρέχουσα εβδομάδα.
Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (22-28 Απριλίου)
του Γιώργου Κόκουβα

Τα ντοκιμαντέρ και οι νέες εκπομπές της ΕΡΤ συνεχίζουν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον μας για τα βράδια που χρειαζόμαστε τροφή για σκέψη, και οι ταινίες, τα ντέρμπι και οι ποπ διοργανώσεις των υπόλοιπων καναλιών μας κρατούν καλή παρέα, λίγο πριν την «μαρτυρική» μεγάλη εβδομάδα – μαντέψτε, πλησιάζει και πάλι ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ.

*Λόγος και Αντίσταση, Τετάρτη στις 20.50, ΕΤ1
Το ντοκιμαντέρ συμπαραγωγής της ΕΡΤ κα του ΕΚΚ ασχολείται με την Χούντα και τους δημιουργούς της περίφημης Ελληνικής Εκπομπής της Deutsche Welle που μεταδιδόταν καθημερινά στις 21.40 ώρα Ελλάδος ακόμη και στα σκοτεινά χρόνια της δικτατορίας. Ανάμεσα στους δημιουργούς της Εκπομπής, και ο σημερινός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, που συμμετέχει στο ντοκιμαντέρ.

*Champions League, Τετάρτη 21.45, ΝΕΤ
Η Ντόρτμουντ υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Τον αγώνα μεταδίδει ζωντανά η ΕΡΤ και η ΕΡΤ HD σε περιγραφή Γιώργου Τραπεζανίδη και Γιώργου Χαϊκάλη.

*Αστικό τοπίο, Πέμπτη στις 20.00, ΕΤ1 
Το «Αστικό τοπίο» της εβδομάδας ασχολείται με το «Κτήριο Μετοχικού Ταμείου Στρατού», δηλαδή με την αρχιτεκτονική Ιστορία του σημερινού City Link και του θεάτρου Παλλάς.

*Μονόγραμμα – Κική Δημουλά, Πέμπτη στις 21.00, ΕΤ1 
Το «Μονόγραμμα» συνεχίζει για 31η(!) χρονιά να παρουσιάζει βιογραφικά μεγάλες προσωπικότητες των ελληνικών τεχνών και γραμμάτων. Αυτή τη φορά, στον νέο κύκλο εκπομπών, καταπιάνεται με την ποιήτρια Κική Δημουλά – καιρός ήταν, αν μη τι άλλο, να δούμε με καινούρια οπτική το έργο και την προσωπικότητά της, πέρα από την χιλιοπαιγμένη εκπομπή «Στα Άκρα» όπου ήταν καλεσμένη και προβάλλεται συνεχώς σε επανάληψη.

*Madwalk 2013, Παρασκευή στις 21.15, ANT1
Η τρίτη διοργάνωση Madwalk που συνδυάζει μόδα και τραγούδι, έφερε και πάλι τους μεγαλύτερους εγχώριους σταρ της σύγχρονης dance pop σκηνής στην πασαρέλα, για να συνοδεύσουν με τα τραγούδια τους τις επιδείξεις των μεγαλύτερων ελλήνων designers, και η πρώτη προβολή της διοργάνωσης που έλκει τους νεαρούς fashionistas και όχι μόνο θα γίνει αυτή την Παρασκευή στον ANT1.

*Happy feet, Παρασκευή στις 21.00, ALPHA 
Το πιγκουινάκι που δεν ξέρει να τραγουδά όπως όλοι οι υπόλοιποι της «φυλής» του, είναι άσσος στον χορό. Ο «γεννημένος χορευτής» της Ανταρκτικής, έχοντας βραβευθεί με Όσκαρ, έρχεται για άλλο ένα βράδυ που θα χαρίσει γέλιο στα ανήλικα μέλη της οικογένειας.

*Cinemania, Παρασκευή στις 0.00, ΕΤ3 
Αν θέλετε να αποφύγετε όλες τις βιβλικές ταινίες που θα προβάλλουν τα κανάλια την ερχόμενη (Μεγάλη) εβδομάδα, δείτε τις όλες μαζεμένες με την απολαυστική και ελαφρώς καυστική ματιά της κινηματογραφικής εκπομπής της ΕΤ3, η οποία αυτή την Παρασκευή ασχολείται με την «Βίβλο στην οθόνη», τα ευτράπελα των γυρισμάτων των βιβλικών ταινιών και γενικότερα το παρασκήνιο πίσω από την «χριστιανική» έβδομη τέχνη.

*Shrek, Σάββατο στις 21.15, ΑΝΤ1 
Το αγαπημένο animation τέρας επιστρέφει στην ελληνική τηλεόραση για άλλη μια απολαυστική δόση παιδικότητας αυτή την εβδομάδα, και αν βρεθείτε μέσα με τα παιδιά, ίσως είναι ο πιο ευχάριστος τρόπος να περάσετε το σαββατόβραδό σας.

*Οπτική Γωνία, Κυριακή στις 18.15, ΝΕΤ 
Νέα ελληνική εκπομπή στη ΝΕΤ, για τους λάτρεις της φωτογραφίας: Η σειρά «Οπτική Γωνία» αποτυπώνει τις σύγχρονες τάσεις στην τέχνη της φωτογραφίας, παρουσιάζοντας εικόνες του κόσμου μέσα από τα μάτια των φωτογράφων και άλλων σημαντικών καλλιτεχνών.

*Τι απέγινε η Έλι, Κυριακή 1.00, ΕΤ3 
Το διαμαντάκι αυτό του Ασγκάρ Φαραντί μας έρχεται κατευθείαν από το Ιράν, περιγράφοντας με αλληγορικό τρόπο την θέση της γυναίκας στην τοπική κοινωνία. Κατά την διάρκεια μιας εκδρομής στην παραλία, η Έλι εξαφανίζεται και οι σχέσεις της υπόλοιπης παρέας γίνονται τεταμένες. Πίσω από όλα όσα βλέπουμε, όμως, κρύβεται η διεισδυτική ματιά του δημιουργού για τις κοινωνικές προεκτάσεις της ιρανικής ανισότητας.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v