Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα

Οι εκπομπές, οι κινηματογραφικές ταινίες, τα ντοκιμαντέρ, τα αφιερώματα και ό,τι ξεχωρίζει από το τηλεοπτικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας βρίσκονται στην στήλη της τηλεόρασης του in2life, για να δείτε… τι θα δείτε τα βράδια που θα μείνετε μέσα.
Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα
του Γιώργου Κόκουβα

Νέα σειρά στην ΕΡΤ, ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ, παλιός καλός ελληνικός κινηματογράφος, ταινίες για μικρούς και μεγάλους, ποδοσφαιρική Τετάρτη για τους φίλους της στρογγυλής θεάς και εκπλήξεις για τους ξενύχτηδες έχει το τηλεοπτικό πρόγραμμα για αυτή την εβδομάδα, και η τηλεοπτική στήλη του in2life επιλέγει 10 προβολές που ξεχωρίζουν, για να περάσετε ευχάριστα τα βράδια που θα μείνετε στο σπίτι.

*Θυμάμαι, ΕΤ1, Τρίτη στις 19.10
Θα δούμε το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς που εξασφάλισε η ΕΡΤ, και συγκεκριμένα του «Raccontami», ιταλικής παραγωγής του RAI, που παρακολουθεί μία οικογένεια στην δεκαετία του ’60, εποχή που η τηλεόραση ήταν νέο μέσο και είχε αρχίσει να καταλαμβάνει μεγάλο μερίδιο της καθημερινότητάς τους.

*Πρωτοσέλιδα Ιστορίας, ΕΤ1, Τρίτη στις 21.00 
Πρόκειται για νέα σειρά ντοκιμαντέρ, που αυτή την εβδομάδα ασχολείται με την πολιτική ιστορία της χώρας, «Από τον Παπάγο στον Καραμανλή». Συμμετέχουν ακαδημαϊκοί, συγγραφείς και δημοσιογράφοι.

*Χειροκροτήματα, ΕΤ3, Τρίτη στις 20.00 
«Σπάνια» ταινία του Γιώργου Τζαβέλλα, την οποία γύρισε το 1944, με την συμμετοχή του Αττίκ στον ρόλο ενός διάσημου συνθέτη στην δύση της καριέρας του που γνωρίζει μια νεαρή τραγουδίστρια και προσπαθεί να την κάνει πρώτο όνομα. Πρόκειται για την μοναδική εμφάνιση του Αττίκ στον κινηματογράφο, και μάλιστα λίγους μήνες μετά έφυγε από την ζωή. Πρωταγωνιστούν επίσης οι Δημήτρης Χορν, Ζινέτ Λακάζ, Αλέκος Αλεξανδράκης, Γιώργος Φούντας.

*Μάλαγα-Πόρτο, ΝΕΤ, Τετάρτη στις 21.45 
Οι φίλοι του ποδοσφαίρου μείνετε συντονισμένοι στην ΝΕΤ αυτή την Τετάρτη, καθώς παίρνει θέση το σεντόνι του Champions League, που βρίσκεται στην φάση των play offs για τους 16 της διοργάνωσης. Η Μάλαγα υποδέχεται την Πόρτο και οι πίτσες, οι μπύρες και τα στοιχήματα πέφτουν βροχή.

*Mark Zuckerberg: The Real Face Behind Facebook, ΕΤ3, Τρίτη στη 1.00π.μ.
Μόλις στα 28 του χρόνια, ο άνθρωπος που έφερε στη ζωή μας το Facebook αξίζει γύρω στα τριάντα δισεκατομμύρια. Οκτώ χρόνια μετά την ίδρυσή του, το συγκεκριμένο βιογραφικό αφιέρωμα της Lauren Klein ψάχνει το πραγματικό πρόσωπο πίσω από τα «προφίλ» και τους «τοίχους».

*Πριν το Ηλιοβασίλεμα, STAR, Παρασκευή στις 3.30π.μ. 
Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Όπως το ότι τα ευχάριστα διαμαντάκια προγραμματίζονται για προβολή τις πιο «άγριες» ώρες. Στην περίπτωση του «Πριν το Ηλιοβασίλεμα» του Λινκλάτερ, η παρτίδα σώζεται αφενός επειδή είναι Παρασκευή και δεν έχουμε να ξυπνήσουμε νωρίς το επόμενο πρωί, και αφετέρου επειδή η προβολή θα γίνει όντως… πριν το ξημέρωμα (κάνοντας αναφορά στην ταινία-«προκάτοχο» της). Λίγα χρόνια πριν, στο «Πριν το ξημέρωμα», η Ζουλί Ντελπί συνάντησε τον Ήθαν Χοκ στη Βιέννη, και περπάτησαν στα πλακόστρωτά της για ένα βράδυ, και ανάβοντας με τις ατέρμονες συζητήσεις τους την σπίθα ενός έρωτα που συνεχίζεται εδώ, στο «Πριν το ηλιοβασίλεμα», όπου ξανασυναντιούνται λίγα χρόνια μετά στο Παρίσι. Extra tip: Σε λίγους μήνες, έρχεται στην μεγάλη οθόνη η τρίτη ταινία, με τους πρωταγωνιστές να συναντιούνται εκ νέου στην Μάνη.

*”Arthur & the Minimoys” (2006) και “Απλώς δε σε γουστάρει” (2009), Σάββατο, STAR στις 21.00 και 23.15 αντίστοιχα 
Το Σάββατο η έβδομη τέχνη κάνει κατάληψη παραδοσιακά στο STAR και στις 21.00 παίρνουν θέση οι πιο μικροί τηλεθεατές, για την υπέροχη (εν μέρει) animation περιπέτεια του Άρθουρ που ψάχνει θησαυρούς στην χώρα των μικροσκοπικών Minimoys, σκηνοθετημένη από τον Luc Besson. Αμέσως μετά, σειρά έχει η ρομαντική κομεντί «Απλώς δεν σε γουστάρει», μια ευχάριστη έκπληξη με all star cast (Jennifer Aniston, Jennifer Connelly, Ben Affleck, Bradley Cooper, Drew Barrymore κ.α.) και σπονδυλωτές ιστορίες που χρησιμοποιούν τα κλισέ του είδους για να παράγουν γέλιο – ό,τι πρέπει για ένα χαλαρό σαββατόβραδο.

*”Μοντέρνα Σταχτοπούτα” (1965) και “East of Eden” (1955), STAR Κυριακή στις 21.00 και 3.30 αντίστοιχα 
Άλλη μια ενδιαφέρουσα «αντίθεση» στο κυριακάτικο πρόγραμμα του STAR, καθώς ο σταθμός επέλεξε για το prime time ένα κλασικό δείγμα από την φιλμογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη ως φτωχής πλην τίμιας και εργατικής γραμματέως του Δημήτρη Παπαμιχαήλ (με την περίφημη σκηνή του τηλεφώνου στον μπακάλη της γειτονιάς, και γυρίσματα στην… Φοντάνα ντι Τρέβι). Στο άλλο άκρο, αρκετά μετά τα μεσάνυχτα, προβάλλεται το «Ανατολικά της Εδέμ» (μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, δύο αδέλφια ανταγωνίζονται για να κερδίσουν την προσοχή του πατέρα τους), μια ταινία που καθιέρωσε τον James Dean στο κινηματογραφικό στερέωμα, και ανέβασε τις μετοχές του Elias Kazan.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v