Δείξε μου την κάβα σου, να σου πω ποιο κανάλι είσαι

Το τηλεοπτικό τοπίο αλλάζει ραγδαία εν μέσω εορταστικής περιόδου, και το γιορτάζουμε συγκεντρώνοντας όλα τα νέα της μικρής οθόνης. Hint: Όταν λέμε «νέα», μην το παίρνετε τοις μετρητοίς. Τα νέα της εβδομάδας μάς έρχονται από το μακρινό 2005.
Δείξε μου την κάβα σου, να σου πω ποιο κανάλι είσαι
του Γιώργου Κόκουβα

Ξεχάστε όσα είπαμε τις προηγούμενες εβδομάδες περί θανάτου της ελληνικής παραγωγής σειρών, ήταν όλα ένα μεγάλο λάθος. Ο AΝΤ1 ανέτρεψε όλα τα δεδομένα και πριν τα μισά της σεζόν παρουσιάζει περήφανα την νέα του σειρά, που μάλιστα θα είναι καθημερινή, και θα προβάλλεται στο prime time, στις 22.30.

Αυτό τουλάχιστον αφήνει να εννοηθεί το trailer του σταθμού και οι καταχωρίσεις που κυκλοφόρησαν στον τύπο, κάνοντας λόγο για την «νέα νεανική κωμική σειρά που έρχεται αυτή τη σεζόν στον ANT1 και μας γυρίζει στα πιο όμορφα χρόνια της ζωής μας, τα φοιτητικά».

Δεν ξέρω αν μας γυρίζει στα φοιτητικά μας χρόνια, αλλά σίγουρα μας γυρίζει οκτώ χρόνια πίσω, μιας και τόσα χρόνια πριν γυρίστηκε η «νέα σειρά». Αυτή τη λύση συρταριού σκέφτηκαν τα δαιμόνια μυαλά του καναλιού για να αντικαταστήσουν τον τελευταίο κύκλο του Grey’s Anatomy, που μόλις τελείωσε, αφήνοντας ορφανή την συγκεκριμένη ζώνη.

Το ζήτημα βέβαια δεν είναι ότι ένα κανάλι μας σερβίρει ξαναζεσταμένο φαγητό. Οι Απαράδεκτοι προ τριετίας στάθηκαν μια χαρά στο βραδινό πρόγραμμα του Mega, όπως στέκονταν όλο το φθινόπωρο και όλες οι επαναλήψεις του Μπέζου στο prime time. Το πρόβλημα αρχίζει όταν το «Δείξε μου τον φίλο σου» παρουσιάζεται ως καινούρια σειρά, την στιγμή που η Κατερίνα Τσάβαλου (μία εκ των πρωταγωνιστριών) φαίνεται καθαρότατα στο trailer να έχει… εφηβική ακμή και η αισθητική της σειράς, με τα αμάνικα τζιν, τα καρφάκια με τους τόνους gel, τα ψηλοκάβαλα γυναικεία παντελόνια , την από-κάμερα-κινητού εικόνα και τα κιτς χάρτινα σκηνικά βγάζουν μάτι πως ανήκουν σε άλλον αιώνα.

Το στόρι της σειράς, εν ολίγοις, είναι οι περιπέτειες και τα αλληλοσκοτώματα έξι νέων φοιτητών (τριών αγοριών και τριών κοριτσιών), τους οποίους το κανάλι διαφημίζει ως τα «Φιλαράκια αλά ελληνικά». Αντιπαρερχόμαστε την ιεροσυλία και το αστείο του πράγματος και ευχόμαστε στην νέα σειρά του 2005 να τα πάει καλά στην πρεμιέρα της, αυτή την Τετάρτη. Αλλά, αλήθεια τώρα, πιστεύουν πως θα πάει καλά μια σειρά που δεν κατάφερε καν να δει το φως της τηλεθέασης στις «χρυσές εποχές» της τηλεόρασης, τότε που κάθε σενάριο, μέχρι και «σκέφτομαι και γράφω» μαθητών δημοτικού έπαιρναν έγκριση;

Παρεμπιπτόντως, αναφέρουμε πως την σειρά σκηνοθέτησε ο Άκης Σταματιάδης, υπεύθυνος και για τις σειρές «Χάι Ροκ», «ο Πέτρος και τα Κορίτσια του», «Μπερδέματα» και άλλες «κλασικές» σειρές – δείτε το trailer της «ολοκαίνουριας» σειράς εδώ

Επί τροχάδην τα υπόλοιπα νέα της εβδομάδας:
-Στο ίδιο κλίμα δημιουργικής ανακύκλωσης, ο ALPHA εξασφάλισε την μαγειρική σειρά «Τι θα φάμε σήμερα, μαμά;» της Νταϊάν Κόχυλα από το κυπριακό κανάλι Sigma, που ωστόσο είναι εξαιρετικά γυρισμένη (και δεν γυρίστηκε προ δεκαετίας).
-Την ίδια στιγμή, για όσους ανησυχούσαν, το Master Chef του Mega συνεχίζει να «αγνοείται». Ενώ η πρεμιέρα του αναμένεται στα μέσα Δεκεμβρίου, ούτε trailer έχουμε δει, ούτε ενημέρωση υπάρχει για την κατάσταση της παραγωγής (λέγε με απλήρωτο crew).
-Η πιο επιτυχημένη σειρά της περσινής σεζόν, οι «Βασιλιάδες» του Mega… δεν είναι πια του Mega. To studio της σειράς δεν βλέπει φως και χρήμα από το κανάλι, γι’ αυτό όπως όλα δείχνουν, αντί να… γκρεμίσει τα σκηνικά, αναζητά άλλους μνηστήρες – δεν αποκλείεται να τους δούμε από άλλη συχνότητα.
-Και για τους ακόμη πιο ανήσυχους, που σοκαρίστηκαν από το δημοσίευμα της προηγούμενης εβδομάδας, πιθανότατα θα υπάρξει ελληνική συμμετοχή στην Eurovision, καθώς βρέθηκαν ιδιώτες χορηγοί να καλύψουν τα έξοδα, ώστε η ΕΡΤ να μην δώσει ούτε ευρώ. Καιρός να αρχίσει ο οδυρμός για το ποιος θα μας εκπροσωπήσει.
-Σοκ και κυριακάτικο δέος: Το υπερόπλο του ANT1, “Dancing with the Stars” κατατροπώθηκε από την ξένη ταινία καταστροφής που προβλήθηκε την ίδια ώρα στο Mega, “2012”. Άλλο ένα σημάδι ότι το τέλος του κόσμου πλησιάζει.

*Τα νούμερα της εβδομάδας

Τα 10 κορυφαία προγράμματα για την εβδομάδα 3-9/12/12


Τα μερίδια των τηλεοπτικών σταθμών για την ίδια εβδομάδα

Πηγή: NIELSEN AUDIENCE MEASUREMENT
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v