Οι καλύτερες δυστοπικές σειρές για να δεις τώρα

Μεταποκαλυπτικό σκηνικό, ασφυκτική ατμόσφαιρα, δυστοπικό σενάριο. Αυτές οι πέντε σειρές είναι ό,τι πρέπει για φθινοπωρινούς μαραθώνιους.
Οι καλύτερες δυστοπικές σειρές για να δεις τώρα
Υπάρχουν δύο τρόποι να ξεχαστείς και να ξεφύγεις για λίγο από την πραγματικότητα. Ο ένας είναι να δεις ανάλαφρα πράγματα που θα σε κάνουν να (χαμο)γελάσεις, ο άλλος –και αποτελεσματικότερος, αν μας ρωτάς– είναι να βυθιστείς σε ένα δυστοπικό, μετα-αποκαλυπτικό σενάριο που να είναι χειρότερο απ’ ό,τι σου συμβαίνει. Αν είσαι φαν της συγκεκριμένης μεθόδου, σου έχουμε πέντε σειρές ό,τι πρέπει για τα φθινοπωρινά απογεύματά σου.

Alice in Borderland

Οι σειρές από την Άπω Ανατολή κάνουν χαμό τα τελευταία χρόνια, κι αυτή εδώ που μας έρχεται από την Ιαπωνία με αγάπη δεν αποτελεί εξαίρεση. Το σενάριο θα σου θυμίσει αρκετά Squid Game: Ένας gamer χωρίς ζωή μαζί με δύο φίλους του τηλεμεταφέρονται σε ένα παράλληλο Τόκυο, όπου αναγκάζονται να συναγωνιστούν σε σαδιστικά παιχνίδια προκειμένου να επιβιώσουν. Τη βρίσκεις στο Netflix.



The Third Day

Σειρά του ΗΒΟ που κυκλοφόρησε το 2020 και δεν κέρδισε την φήμη που της άξιζε (ήταν περίεργη χρονιά το 2020, ομολογουμένως) με πρωταγωνιστές τον Jude Law και τη Naomi Harris, οι οποίοι βρίσκονται σε δύο ξεχωριστά ταξίδια σε ένα μυστηριώδες, ειδυλλιακό νησί στις ακτές της Βρετανίας από το οποίο… δεν μπορούν να φύγουν. Σε έξι ωριαία επεισόδια ξετυλίγεται το μυστήριο ενός απομονωμένου πολιτισμού, τον οποίο οι ντόπιοι θέλουν πάση θυσία να διαφυλάξουν.



3%

Συναρπαστική βραζιλιάνικη δυστοπία, εκτυλίσσεται και αυτή σε νησί (είναι τέλειο μεταποκαλυπτικό περιβάλλον τα νησιά με την απομόνωσή τους) και εξετάζει το τι θα γινόταν αν στο μέλλον είχες μία ευκαιρία να βρεθείς στο 3% του πλανήτη που κατοικεί ένα παραδεισένιο περιβάλλον, ενώ όλοι οι υπόλοιποι μένουν σε εξαθλιωμένες παραγκουπόλεις. Και αν αυτή η περιγραφή σου θύμισε την διαβόητη ψαλίδα της ταξικής ανισότητας στον πλανήτη σήμερα, είσαι πολύ κοντά. Τέσσερις χορταστικές σαιζόν, διαθέσιμες στο Netflix.



Severance

Τι θα συνέβαινε αν μπορούσες να κάνεις στην κυριολεξία πράξη αυτή τη συμβουλή που λέει να διαχωρίζεις την προσωπική από την επαγγελματική σου ζωή; Τι είναι τελικά αυτό που δεν πάει καλά στην εταιρική κουλτούρα που μαστίζει τον αιώνα μας; Σε αυτά και άλλα σημαντικά ερωτήματα απαντά η υπερ-επιτυχημένη σειρά του Apple TV που έχει για σκηνοθέτη τον Ben Stiller και πρωταγωνιστές τους εξαιρετικούς Britt Lower, Adam Scott, John Turturro και Christopher Walken. Εννέα ωριαία επεισόδια ό,τι πρέπει για binge watching, και μία δεύτερη σαιζόν που αναμένεται μέσα στη χρονιά.

Διαβάστε περισσότερα - Γιατί βλέπει όλος ο κόσμος Severance;



Sweet Tooth

«Το τέλος του δικού μας κόσμου είναι η αρχή του δικού του» γράφει το tag line της βραβευμένης σειράς του Netflix που αφηγείται την περιπέτεια ενός αγοριού που είναι μισός άνθρωπος και μισός ελάφι, σε έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο με άλλα υβρίδια. Οκτώ ωριαία επεισόδια, βασισμένα στο ομώνυμο κόμικ του Jeff Lemire, και μία δεύτερη σαιζόν που αναμένεται σύντομα.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v