10 πολύ καλές σειρές του Netflix που δεν πήρες πρέφα

Κωμωδία, μυστήριο, ζόμπι και μεταφυσικές ανησυχίες, σε δέκα άκρως ενδιαφέρουσες σειρές που μάλλον σου ξέφυγαν.
10 πολύ καλές σειρές του Netflix που δεν πήρες πρέφα

Έχεις δει Casa de Papel, Ozark, Squid Game και λοιπές «σελέμπριτι» σειρές στο Netflix. Όμως υπάρχουν και μερικά διαμαντάκια που πιθανώς να σου ξέφυγαν – και είναι κρίμα γιατί αξίζουν.

Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ να τα αναδείξουμε και να σου δώσουμε μερικές ακόμα ώρες λιωσίματος στην πλατφόρμα.

Space Force

O Γκρεγκ Ντάνιελς κι ο Στιβ Καρέλ συνεργάζονται ξανά σε τηλεοπτική σειρά μετά το αμερικανικό «The Office» και μπορεί το αποτέλεσμα να μη φτάνει στο επίπεδο της πρώτης τους συνεργασίας, όμως είναι ένα καθ’ όλα αυθάδικο και απολαυστικό sitcom. Η σειρά είναι βασισμένη στην ιδέα του Τραμπ να στείλει αστροναύτες στο φεγγάρι ή όπως είχε πει και ο ίδιος «boots on the moon by 2024».



Derry Girls

Η έφηβη Έριν μαζί με μια παρέα λυκειόπαιδων ζει την περίοδο των Ταραχών της Βόρειας Ιρλανδίας το 1995 με τον δικό της τρόπο, σε αυτήν την άκρως καυστική και «μαύρη» νεανική κωμωδία της Λίσα ΜακΓκι. Εν μέρει αυτοβιογραφική, η σειρά διαθέτει υπέροχο καστ, σπιρτόζικο σενάριο και μια τρίτη σεζόν στα σκαριά, που περιμένουμε πώς και πώς.



The Good Place

Υπάρχει ζωή μετά θάνατον; Το sitcom του Μάικλ Σουρ του «Parks and Recreation» απαντά εμφατικά «ναι» και σε φέρνει με το καλημέρα αντιμέτωπο με ένα κάρο απρόοπτες καταστάσεις, αναπάντεχα ηθικά διλήμματα και σπαρταριστές καταστάσεις καταστροφής. Τι μας κάνει καλούς και τι κακούς τελικά; Η συνέχεια στην οθόνη σου.



Crazy Ex-Girlfriend

Αν έχεις βαρεθεί τις μια-από –τα- ίδια, νερόβραστες ρομαντικές σειρές, τότε εδώ είσαι. Η σειρά της Ρέιτσελ Μπλουμ αποτελεί μια μεταφεμινιστική μείξη μαύρης κωμωδίας, ρομαντικής κομεντί, σάτιρας και μιούζικαλ που δεν ντρέπεται στιγμή για όσα υποστηρίζει, ασκώντας κριτική σε παραδοσιακά «γυναικείες» σειρές με τρόπο μοναδικό



Big Mouth

Τι θα έλεγες για λίγο προκλητικό animation στα χνάρια του South Park; Το Big Mouth παρουσιάζει την εφηβεία όπως είναι: Δηλαδή έξαλλη, πνιγμένη στις ορμόνες, μπερδεμένη και αρκετά σιχαμένη. Το καστ είναι όλοι ένας κι ένας κι επειδή σίγουρα (όπως όλοι μας) είχες περίεργη εφηβεία, θα μιλήσει στην ψυχούλα σου.



Santa Clarita Diet

Ένα παντρεμένο ζευγάρι που εργάζονται ως μεσίτες βλέπουν τη σχέση τους να παίρνει περίεργη τροπή όταν ξαφνικά η σύζυγος αναπτύσσει μια αγάπη για την ανθρώπινη σάρκα. Και ναι, μεταμορφώνεται σε αδηφάγο ζόμπι. Η σειρά κόπηκε στην τρίτη σεζόν (δυστυχώς), όμως είναι νοστιμότατη, επαναπροσδιορίζοντας το είδος του horror comedy.



Innocente

Μετά το Safe, το The Stranger και το The Woods, ένα ακόμα βιβλίο του Χάρλαν Κόμπεν γίνεται σειρά στο Netflix, σε σκηνοθεσία του μετρ των ανατροπών και του μυστηρίου Πάουλο Οριόλ (Contratiempo). Η υπόθεση ξεδιπλώνεται υποδειγματικά και οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη κρατώντας το ενδιαφέρον αμείωτο.



Inventing Αnna

Την Άννα Κλάμσκι τη θυμάσαι; Το κοριτσάκι που φιλιόταν με τον Μακόλεϊ Κάλκιν στο My Girl; Τώρα συμπρωταγωνιστεί με την Τζούλια Γκάρνερ, σε μια καλογυρισμένη σειρά για τη ζωή της Anna Delvey, της θρυλικής Instagrammer που παρίστανε την γερμανίδα κληρονόμο πριν από μερικά χρόνια και κατάφερε να εξαπατήσει την αμερικάνικη ελίτ. Το σενάριο βασίζεται στο εκτενές ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Τζέσικα Πρέσλερ, η οποία είναι ταυτόχρονα και παραγωγός.



The Ranch

Η μακροβιότερη κωμική σειρά του Netflix έκανε πρεμιέρα το μακρινό 2016 και παραμένει μια από τις πιο feelgood παραγωγές της πλατφόρμας που οφείλεις να ανακαλύψεις. Πρωταγωνιστεί ο Άστον Κούτσερ στον ρόλο ενός αποτυχημένου παίκτη του football ο οποίος επιστρέφει στη φάρμα του πατέρα του - που αλλού- στο Τέξας.



Superstore

Ένα μάτσο κακοπληρωμένοι εργαζόμενοι αναζητούν τις μικρές χαρές της ζωής σε ένα ξενέρωτο και απρόσωπο πολυκατάστημα, σε αυτό το απολαυστικό και πολιτικά ανορθόδοξο sitcom, το οποίο θα σου θυμίσει σίγουρα κάτι από το άθλιο εργασιακό περιβάλλον που κάποια στιγμή βρέθηκες. Το καλό της υπόθεσης είναι πως θα σε κάνει να γελάσεις πολύ.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v