Οι σειρές που δεν πρόλαβες να δεις μες στη χρονιά

Άπειρες σειρές κυκλοφόρησαν και φέτος κι είναι λογικό να μην πρόλαβες να τις δεις όλες. Σου έχουμε λίστα ωστόσο με τις καλύτερες εξ αυτών.
Οι σειρές που δεν πρόλαβες να δεις μες στη χρονιά
Όσο αυξάνονται οι συνδρομητικές πλατφόρμες που μπαίνουν στη ζωή μας, άλλο τόσο πληθαίνουν κι οι σειρές που ευελπιστούν να κερδίσουν όλο και περισσότερους θεατές με την πλοκή τους. Φέτος η τηλεοπτική παραγωγή κινήθηκε στα συνήθη πολύ υψηλά επίπεδα, κι είναι αδύνατο να μπορέσεις να δεις τα πάντα ακόμη κι αν το 24ωρο σου έχει 48 ώρες. Για αυτόν τον λόγο ξεδιαλέξαμε κάποιες από τις πλέον ενδιαφέρουσες σειρές που κυκλοφόρησαν φέτος και καλό θα ήταν να τις εντάξεις άμεσα στη watchlist σου.

The Sandman



Φρέσκο και σχεδόν σπαρταριστό το Sandman είναι το βαρύ χαρτί του Netflix για φέτος το καλοκαίρι.

Βασισμένο στο αγαπημένο, βραβευμένο κόμικ της DC του Νιλ Γκέιμαν, το "The Sandman" αποτελεί ένα πλούσιο, βασισμένο σε χαρακτήρες, αμάλγαμα μύθου και σκοτεινής φαντασίας που παντρεύονται στα δέκα επικά κεφάλαια που αφηγούνται τις πολλές περιπέτειες του Ονείρου. Δεν θα πούμε πολλά γιατί δεν θέλουμε να σε σποϊλεριάσουμε αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με μια από τις σειρές της χρονιάς και του είδους. Αριστουργηματική ατμόσφαιρα, φοβερές ερμηνείες και υπέροχη σκηνοθεσία σε αιχμαλωτίζουν από το πρώτο επεισόδιο.

Archive 81

 

Horror διαμαντάκι του Netflix που ξετρέλανε τους fans του είδους, εθίζοντας παράλληλα στον σκοτεινά τρομακτικό κόσμο της και κοινό που είχε να δει ένα δυνατό θρίλερ από την εποχή του πρώτου Saw.  Βασισμένο σε ένα Podcast με το ίδιο όνομα το Archive 81 εξερευνά όλα εκείνα τα στοιχειωτικά πράγματα, που μας κυνηγούν για πάντα στη ζωή μας, πατώντας πάνω σε μια υποδειγματική σκηνοθεσία κι ένα καλοδομημένο σενάριο γεμάτο με σασπένς και ανατροπές.

Τhe Staircase



H μίνι σειρά του HBO MAX δραματοποιεί την υπέρτατη ομώνυμη true crime σειρά ντοκιμαντέρ που στριμάρει στο Netflix και πολύ καλά κάνει. Η σειρά ακολουθεί την αληθινή ιστορία γύρω από τον μυστηριώδη θάνατο της Kathleen Peterson, το πτώμα της οποίας βρέθηκε στο κάτω μέρος μιας σκάλας στο σπίτι της στη Βόρεια Καρολίνα το 2001. Ο σύζυγός της, Michael Peterson, ήταν ο διάσημος συγγραφέας ο οποίος κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της και στη συνέχεια καταδικάστηκε το 2003. Εκείνος αρνήθηκε φυσικά όλες τις κατηγορίες, εμμένοντας στην αθωότητά του.

Με πρωταγωνιστή τον θεούλη Colin Firth και με ένα έξοχα διασκευασμένο σενάριο το Staircase θα σε καθηλώσει από το πρώτο επεισόδιο.

Τhe Offer



Το «The Offer» (that we can't refuse) ακολουθεί την ιστορία του νέου (τότε) παραγωγού Αλ Ρούντι, πίσω από τις κάμερες - στο πλούσιο παρασκήνιο των γυρισμάτων του Νονού με τους Φράνσις Φορντ Κόπολα, Μπομπ Εβανς και Μάριο Πούζο. Εξαιρετική προσπάθεια το Offer ρίχνει φως σε όλες τις άγνωστες ιστορίες της για πολλούς καλύτερης ταινίας όλων των εποχών με σπιντάτη σκηνοθεσία, ρεαλιστική ατμόσφαιρα και συγκλονιστικές ερμηνείες (ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν αυτή του Νταν Φόγκλερ σαν Φράνσις Φορντ Κόπολα, του Τζιοβάνι Ρίμπισι σαν Τζο Κολόμπο και του Άντονι Ιπόλιτο σαν νεαρού Αλ Πατσίνο). Η σειρά στριμάρει στο Paramount +

We Crashed



Με πρωταγωνιστικό δίδυμο μεγατόνων (Τζάρεντ Λέτο και Αν Χάθαγουεϊ) το Apple TV έπαιξε τα ρέστα του στο We Crashed με σκοπό να φέρει στους δέκτες μας την απίθανη ιστορία της ανόδου και της πτώσης της WeWork μιας εταιρείας διαμοιρασμού χώρων εργασίας, που φιλοξενήθηκε σε άπειρα πρωτοσέλιδα σε όλον τον κόσμο. Ο πρώτος χώρος WeWork άνοιξε στη Νέα Υόρκη το 2010 και η εταιρεία από το μηδέν, έφτασε σε τέσσερα χρόνια να αποτιμάται από την Morgan Stanley στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Με τεταμένη ατμόσφαιρα οι δημιουργοί της σειράς κινηματογραφούν ένα πολύ ενδιαφέρον από το ζενίθ στο ναδίρ στόρι που βλέπεται απνευστί.

Somebody, somewhere

Η feelgood σειρά έκπληξη της χρονιάς μας έρχεται από το HBO και μας κάνει να αναρωτιόμαστε γιατί το υπέροχο πλάσμα που ακούει στο όνομα Μπρίτζετ Έβερετ δεν είχε πάρει πιο πριν αντίστοιχο πρωταγωνιστικό ρόλο. Όμως ποτέ δεν είναι αργά. Κι αυτό είναι ακριβώς το γλυκόπικρο μήνυμα του Somebody, Somewhere που ακολουθεί την ελαφρώς δακρύβρεχτη ιστορία της Σαμ προς την αυτογνωσία και την αποδοχή του «προβληματικού» εαυτού τους. Από τις σειρές που γελάς δυνατά με τα αστεία της, χορεύεις έξαλλα με το σάουντρακ και κλαις γοερά με τις αλήθειες της. Μην την χάσεις.



 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v