Πάρκο... τσέπης απέκτησε ο Κολωνός

Δείτε πώς ένα εγκαταλελειμμένο οικόπεδο γεμάτο παλιά αυτοκίνητα και σκουπίδια μεταμορφώθηκε σε «πάρκο τσέπης» στη γειτονιά του Κολωνού.
Πάρκο... τσέπης απέκτησε ο Κολωνός
Ένα αστικό κενό σε μια γειτονιά του Κολωνού κάλυψε η νέα δράση των atenistas, που μεταμόρφωσε το παρατημένο για χρόνια οικόπεδο στη συμβολή των οδών Άργους και Πατρών σε «πάρκο τσέπης».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των atenistas, «αποκομμένο από τη ζωή και την καθημερινότητα της γειτονιάς, αποτελούσε χώρο εναπόθεσης σκουπιδιών και στάθμευσης αυτοκινήτων και παντός είδους τροχοφόρων. Μόνο μια τεράστια, απεριποίητη συκιά δέσποζε στη μέση του οικοπέδου ανάμεσα σε ακαθαρσίες, μπάζα και χόρτα. Μια εικόνα μη θελκτική, αντιαισθητική και κλασική όλων των παρόμοιων χωρίς χρήση οικοπέδων στη πόλη»

Βασικός στόχος λοιπόν της ομάδας ήταν η δημιουργία ενός νέου αστικού χώρου στάσης, ξεκούρασης και πρασίνου με μια πινελιά καλλιτεχνική. Ο χώρος καθαρίστηκε από τα χόρτα, τα σκουπίδια και τις πέτρες, διαμορφώθηκε με χαλίκι και ψηφίδα και φυτεύτηκε με παχύφυτα, αγαύες και αλόες.

Παράλληλα διαμορφώθηκε μια εγκάρσια διαδρομή / πέρασμα στο οικόπεδο , σηματοδοτημένη από δυο κόκκινες συγκλίνουσες «γραμμές» οι οποίες τέμνονται εκτός του οικοπέδου. Οι ξύλινες αυτές κατασκευές από καδρόνια, λειτουργούν και σαν αστικός εξοπλισμός για στάση και ξεκούραση εντός του νέου πάρκου τσέπης.

Στο σημείο της συκιάς δημιουργήθηκε ένας τεχνητός λόφος πάνω στον οποίο στήθηκε με κόκκινα ξύλινα καδρόνια, ένα τρισδιάστατο σκαρίφημα σπιτιού μέσα από το οποίο θα μεγαλώνει και θα αναπτύσσεται πια το δένδρο, προσφέροντας τους καρπούς και τη σκιά του σε όλη τη γύρω γειτονιά.

Δείτε την μεταμόρφωση του πάρκου μέσα από φωτογραφίες:













Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v