Ο Καμίνης αλλάζει το κέντρο της πόλης

Σχέδιο αποκατάστασης του ιστορικού εμπορικού τριγώνου παρουσίασε ο δήμαρχος Αθηναίων  Γιώργος Καμίνης.
Ο Καμίνης αλλάζει το κέντρο της πόλης

Προσπαθώντας να αναβαθμίσει την περιοχή του εμπορικού τριγώνου, ο δήμαρχος Αθηναίων σχεδιάζει σημαντικές αλλαγές στο κέντρο της πόλης. Όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους, «οι παρεμβάσεις αποσκοπούν, αφενός στην αισθητική και λειτουργική ανάδειξη του εμπορικού τριγώνου, και αφετέρου στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας».

Ο σχεδιασμός αφορά έκταση 110 στρεμμάτων, που περικλείεται από τις οδούς Ευριπίδου, Πραξιτέλους, Λέκκα, Αθηναϊδος, Αγίας Ειρήνης και Αθήνας. Η παρέμβαση θα έχει ολιστικό χαρακτήρα και θα περιλαμβάνει πεζοδρομήσεις και ανακατασκευές ιστορικών πλατειών της περιοχής όπως η Πλατεία της Αγίας Ειρήνης, η Πλατεία Καραμάνου και η Πλατεία Ιερού Λόχου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την προμελέτη, θα πεζοδρομηθουν οι οδοί Αβραμιώτου, Αγάθωνος, Βύσσης, Χρυσοσπηλιωτίσσης, Καρόρη, Βλαχάβα, Πολυκλείτου, Νικίου και Καΐρη, οι οποίοι δεν εξυπηρετούν τόσο κυκλοφοριακές ανάγκες όσο ανάγκες - ανεξέλεγκτης- στάθμευσης. Στις οδούς Ευριπίδου, Κολοκοτρώνη, Πραξιτέλους και Βορέου θα ανακατασκευαστεί το οδόστρωμα και θα επισκευαστούν τα πεζοδρόμια, ενώ παρεμβάσεις προβλέπονται και στις πλατείες Ιερού Λόχου, Καραμάνου και Αγίας Ειρήνης, όπου θα επιχειρηθεί η μείωση των τραπεζοκαθισμάτων.

Ο προϋπολογισμός είναι 2,6 εκατομμύρια ευρώ, και θα καλυφθεί με πόρους του δήμου. «Είναι ένα φθηνό αλλά όχι φτηνιάρικο έργο», τόνισε ο ίδιος, σημειώνοντας πως ο δήμος θα διδαχθεί από αυτές τις παρεμβάσεις, ώστε να αποτελέσουν πιλότο για ανάλογες πρωτοβουλίες στο μέλλον και για άλλες περιοχές του κέντρου.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v