Η εκκλησία εξαιρείται από τα capital controls!

Με απόφαση της Κυβέρνησης, οι Μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις μετρητών 10.000 και 20.000 ευρώ μηνιαίως.
Η εκκλησία εξαιρείται από τα capital controls!

Στην εξαίρεση της Εκκλησίας της Ελλάδος από την εφαρμογή των capital controls που ισχύουν για τους πολίτες προχώρησε η κυβέρνηση, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.


Σύμφωνα με το ΦΕΚ, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από τα σχετικά έγγραφα του άρθρου, οι Μητροπόλεις θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις έως 10.000 ευρώ το μήνα και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών έως 20.000 ευρώ.


Αναλυτικά το «επίμαχο» απόσπασμα του ΦΕΚ:


«Αναλήψεις μετρητών από Μητροπόλεις έως του ποσού των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ μηνιαίως, από ένα πιστωτικό ίδρυμα και από έναν λογαριασμό, με την προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης του νομίμου εκπροσώπου τους ότι δεν έχουν πραγματοποιήσει ανάληψη εντός του τρέχοντος μηνός από άλλο λογαριασμό του ιδίου ή άλλου πιστωτικού ιδρύματος. Οι ως άνω συναλλαγές θα διεκπεραιώνονται απευθείας από το δίκτυο των καταστημάτων των πιστωτικών ιδρυμάτων.


Αναλήψεις μετρητών από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών έως του ποσού των είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ μηνιαίως, από ένα πιστωτικό ίδρυμα και από έναν λογαριασμό με την προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης του νομίμου εκπροσώπου της ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών δεν έχει πραγματοποιήσει ανάληψη εντός του τρέχοντος μηνός από άλλο λογαριασμό του ιδίου ή άλλου πιστωτικού ιδρύματος. Οι ως άνω συναλλαγές θα διεκπεραιώνονται απευθείας από το δίκτυο καταστημάτων των πιστωτικών ιδρυμάτων.»


Τη στιγμή λοιπόν που επιχειρήσεις και ιδιώτες ασφυκτιούν υπό των έλεγχο των αναλήψεων, η Εκκλησία, όπως όλα δείχνουν, κατάφερε να αποκτήσει μια αρκετά πιο ευνοϊκή μεταχείριση από το κράτος.


Ποια η γνώμη σας;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v