Ρωσικός πύραυλος έριξε το αεροσκάφος της Malaysia Airlines

Η Πτήση 17 της Malaysia Airlines κατερρίφθη από έναν ρωσικής κατασκευής πύραυλο BUK, συμπεραίνει το Ολλανδικό Γραφείο για την Ασφάλεια (OVV) στην τελική έκθεσή του.
Ρωσικός πύραυλος έριξε το αεροσκάφος της Malaysia Airlines

To αεροσκάφος της Malaysia Airlines κατερρίφθη πάνω από την Ουκρανία από έναν ρωσικής κατασκευής πύραυλο BUK, αναφέρει σήμερα το Ολλανδικό Γραφείο για την Ασφάλεια (OVV) στην τελική έκθεσή του για τη συντριβή του αεροπλάνου τον Ιούλιο του 2014.


Παρά την ανακοίνωση πάντως, δεν διευκρινίζεται ποιος εκτόξευσε τον πύραυλό, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε 298 επιβαίνοντες. Από την πλευρά της η Ρωσία, αρνείται ότι χρησιμοποιήθηκε αυτός ο τύπος πυραύλου.


«Μια εκρηκτική κεφαλή εξερράγη έξω από το αεροπλάνο στην αριστερή πλευρά του πιλοτηρίου. Η κεφαλή αυτή αντιστοιχεί στον τύπο της εκρηκτικής κεφαλής που φέρει το πυραυλικό σύστημα εδάφους αέρος Buk», δήλωσε ο επικεφαλής του OVV Τίμπε Γιούστρα.


Το Ολλανδικό Γραφείο για την Ασφάλεια, συνιστά να αλλάξουν οι κανόνες της διεθνούς αεροπορίας ώστε να υποχρεωθούν οι αεροπορικές εταιρείες να έχουν περισσότερη διαφάνεια σε ό,τι αφορά την επιλογή των αεροδιαδρόμων που ακολουθούν.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v