ΕΛ.ΑΣ: Προσοχή στους «μαϊμού» τεχνικούς της ΔΕΗ!

Δεκάδες κλοπές από υποτιθέμενους τεχνικούς της ΔΕΗ αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία, εφιστώντας την προσοχή των πολιτών σε δήθεν «ελέγχους».
ΕΛ.ΑΣ: Προσοχή στους «μαϊμού» τεχνικούς της ΔΕΗ!

Συχνά κρούσματα με «μαϊμού» τεχνικούς της ΔΕΗ αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία και εφιστά την προσοχή των πολιτών. Ομάδες μικροκακοποιών εφορμούν σε σπίτια και αρπάζουν αντικείμενα αξίας με το πρόσχημα ότι τα ρολόγια της ΔΕΗ δεν δουλεύουν σωστά και άρα θα πρέπει να τα ελέγξουν.


Σύμφωνα με υπολογισμούς των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ, κάθημερινά γίνονται τουλάχιστον από δύο έως πέντε σχετικές έφοδοι μέσα στα σπίτια, ενώ υπάρχουν και πολλές άλλες που δεν ολοκληρώνονται λόγω δυσπιστίας των πολιτών.


Συνήθως στα σπίτια μπαίνουν δύο ή τρεις «υπάλληλοι» οι οποίοι, αφού φαίνονται τάχα θορυβημένοι από τη μεγάλη κατανάλωση ρεύματος στα ρολόγια της ΔΕΗ, ζητούν να ελέγξουν τον πίνακα «για να δουν πού είναι η διαρροή και να εντοπίσουν τη βλάβη».


Ενώ απασχολείται ο ένοικος του σπιτιού, οι άλλοι εντοπίζουν και αφαιρούν από το διαμέρισμα χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα.


Μετά – προφανώς – εξαφανίζονται αναφέροντας στους ενοίκους ότι η διαρροή εντοπίστηκε ή ότι το τεχνικό πρόβλημα δεν ήταν μεγάλο. Ενίοτε μάλιστα, σύμφωνα με την Αστυνομία ζητούν και… αμοιβή για τον εντοπισμό του προβλήματος.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v