Φόροι: Τα νέα μέτρα και οι φοροελαφρύνσεις

Αλλαγές σε φοροελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές ανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών. Τι ισχύει με το ΦΠΑ και τις πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες.
Φόροι: Τα νέα μέτρα και οι φοροελαφρύνσεις
Ριζικές αλλαγές στο σύστημα φορολόγησης και φοροαπαλλαγής ανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Euro2day.gr. “Δεν θα έχουμε φορολογική επιβάρυνση μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων και περιουσιών, διότι δεν είναι αυτή η πολιτική βούληση της κυβέρνησης» υπογράμμισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι δεν θα επιβαρυνθούν φορολογικά μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και περιουσίες.

Σχετικά με τη συλλογή αποδείξεων διευκρίνισε ότι για το 2015 θα συνεχίσει η συλλογή, ωστόσο το 2016 θα υπάρξουν αλλαγές. Όπως είπε, το υπουργείο προσανατολίζεται στο να «χτίζεται» το αφορολόγητο μόνο με τη χρήση πλαστικού χρήματος, ψηφιακών συναλλαγών δηλαδή, είτε κάρτα -πιστωτική ή χρεωστική- είτε τραπεζικές συναλλαγές, και μόνο με τον τρόπο αυτό να αναγνωρίζονται και διάφορες άλλες δαπάνες όπως οι ιατρικές.

Για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε ότι το θέμα εξετάζεται και δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση, κάτι που όπως εκτίμησε θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v