Ζευγάρι γυρνά τον κόσμο… καθαρίζοντας τουαλέτες

Ζευγάρι από τη Νότια Αφρική παράτησε τις δουλειές του για να ταξιδέψει όλο τον κόσμο και μας αποκαλύπτει την πραγματικότητα πίσω από το «όνειρο» του να γυρίζεις τον πλανήτη.
Ζευγάρι γυρνά τον κόσμο… καθαρίζοντας τουαλέτες
Κάθε λίγο και λιγάκι ακούμε για κάποιον που τα βρόντηξε όλα, παράτησε σπίτι και δουλειά, και ξεκίνησε ένα ταξίδι ζωής για να γνωρίσει τον κόσμο. Η Chanel και ο Stevo από την Νότια Αφρική όμως αποφάσισαν να κάνουν την διαφορά.

Παραιτήθηκαν από τις δουλειές τους σε διαφημιστική εταιρία και αποφάσισαν να δουν πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν από το σπίτι τους, δημοσιεύοντας φωτογραφίες και πληροφορίες για τα ταξίδια τους στο blog τους “How Far From Home”. 

Και μπορεί τα ενσταντανέ τους από την Νορβηγία…



…τη Γερμανία



…την Αυστρία



…ακόμη και την Πελοπόννησο ή την Ύδρα, όπου βρέθηκαν τον Αύγουστο



…να παρουσιάζουν αυτή την ονειρική εικόνα των ταξιδευτών του κόσμου που όλοι ζηλεύουμε, αλλά το νεαρό ζευγάρι αποφάσισε να αφηγηθεί και την «άλλη» πλευρά του νομίσματος.

Όπως αναφέρουν σε συνέντευξή τους στο Buzzfeed News, όταν δεν βγάζουν όμορφες φωτογραφίες, κάνουν σκληρή και βρόμικη δουλειά. «Μέχρι στιγμής, έχουμε καθαρίσει 135 τουαλέτες, 250 κιλά ακαθαρσίες αγελάδων, έχουμε φτυαρίσει δύο τόνους πέτρας, έχουμε στρώσει 57 κρεβάτια και έχουμε πλύνει δεν-ξέρω-κι-εγώ-πόσα ποτήρια κρασιού», λένε.




Οι δύο ταξιδιώτες επισκέπτονται τα διάφορα μέρη της διαδρομής τους, φροντίζοντας μέσω του δικτύου Workaway να διασυνδέονται με τοπικούς φορείς που δέχονται εθελοντές, με αντάλλαγμα στέγη και φαγητό.

Όπως αναφέρει η Chanel, μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις αναγκάζονται να περνούν τη μέρα τους χωρίς πολύ βασικές ανέσεις: «Δεν είμαι στα καλύτερά μου από άποψη σωματικής υγείας και κατάστασης. Τρώμε κράκερ με μαρμελάδα τις περισσότερες μέρες, κοιμόμαστε το πολύ 5 ώρες κάθε νύχτα και σέρνουμε τεράστιες βαλίτσες σε λιθόστρωτους δρόμους στη 1 τα ξημερώματα, προσπαθώντας να βρούμε το δωμάτιό μας, μιας και τα μέσα μεταφοράς δεν συμπεριλαμβάνονται στο budget μας».

Φυσικά, προσθέτει, οι θυσίες άξιζαν για να ζήσουν αυτή την εμπειρία ζωής, που τους δίδαξε αρκετά πράγματα: «Το να αφήνεις πίσω σου διαφημιστικά project εκατομμυρίων για να τρίβεις τουαλέτες σου μαθαίνει πράγματα για την ταπεινότητα, τη ζωή και τη σημασία του να ζεις την κάθε μέρα σαν να ήταν η τελευταία σου, όσο τίποτε άλλο», αναφέρει η Chanel.




«Όταν ξεκινήσαμε το ταξίδι, συνεχίζει, υποσχεθήκαμε στους εαυτούς μας να μείνουμε εκτός της ζώνης άνεσής μας και να κυνηγάμε προκλήσεις που θα μας εμπνεύσουν δημιουργικά», καταλήγουν, δηλώνοντας περήφανοι για τη «βρόμικη» δουλειά που κάνουν και ελπίζοντας να εμπνεύσουν περισσότερους να κάνουν το ίδιο.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες τους στο Instagram τους
Πηγή: Buzzfeed News
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v