Φυσικοί τρόποι να αυξήσετε την λίμπιντο

Έχετε χάσει την όρεξη για σεξ; Δείτε δέκα φυσικούς τρόπους να αυξήσετε την λίμπιντο και να ανακτήσετε την χαμένη ερωτική σας διάθεση.
Φυσικοί τρόποι να αυξήσετε την λίμπιντο
Αν η ερωτική σας διάθεση δεν «χτυπά κόκκινο» όπως παλιά, και βλέπετε την σεξουαλική σας ζωή με τον/την σύντροφό σας να παίρνει την κάτω βόλτα, σας έχουμε δέκα φυσικούς τρόπους να αντιμετωπίσετε την κατάσταση και να ξαναβρείτε την όρεξη για έντονο, παθιασμένο σεξ.

*Αφροδισιακά φρούτα
Επιστημονικά δεν έχει τεκμηριωθεί ο τρόπος που λειτουργούν, αλλά τα αφροδισιακά τρόφιμα απέκτησαν τη φήμη τους για κάποιο λόγο: Ακόμη κι αν πρόκειται για ψυχολογικό «παιχνίδι», τρόφιμα όπως τα σύκα, οι μπανάνες, τα αβοκάντο όχι μόνο θα σας ανοίξουν την όρεξη για σεξ, αλλά θα σας προσφέρουν και τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που βοηθούν την ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα.

*Πείτε «ναι» στη σοκολάτα
Σύμφωνα με επιστημονική δημοσίευμα στην Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής της Νοτίου Αφρικής, η σοκολάτα πυροδοτεί την έκκριση φαινυλεθυλαμίνης και σεροτονίνης, που έχουν αφροδισιακά αποτελέσματα και παράλληλα μας φτιάχνουν τη διάθεση, βελτιώνοντας συνολικά το αίσθημα της σεξουαλικής ευχαρίστησης.

*Προσθέστε μυρωδικά
Την επόμενη φορά που θα μαγειρέψετε ένα ρομαντικό δείπνο, προσθέστε λίγο βασιλικό ή σκόρδο στο φαγητό. Η μυρωδιά του βασιλικού και οι ουσίες που περιέχει το σκόρδο από τη μία διεγείρουν τις αισθήσεις και από την άλλη αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα να μπορούν να βοηθήσουν ακόμη και σε περίπτωση στυτικής δυσλειτουργίας σε άνδρες, σύμφωνα με έρευνες.

*Αποκτήστε αυτοπεποίθηση
Ο τρόπος που βλέπετε το σώμα σας καθορίζει και την συνολική εμπειρία σας στις σωματικές επαφές σας. Έτσι, ένα ατημέλητο σώμα μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλή αυτοπεποίθηση που με τη σειρά της θα σας δημιουργήσει κόμπλεξ για το πώς θα σας βλέπει ο ερωτικός σας παρτενέρ. Βελτιώστε ή απλώς αγαπήστε - το σώμα σας για να εκπέμψετε εξτρά γοητεία.

*Πιείτε ένα ποτήρι κρασί
Αλλά μείνετε σε αυτό. Σύμφωνα με έρευνα της Mayo Clinic, είναι ακριβώς η ποσότητα που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός για να «λυθεί» και να ενεργοποιηθεί η επιθυμία του να έρθει πιο κοντά στον άλλον. Θυμηθείτε ότι οι υπερβολές στο αλκοόλ έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα, προκαλώντας συχνά σεξουαλικές δυσλειτουργίες και έλλειμμα… οργασμών.

*Διαλογιστείτε
Μελέτη του Χάρβαρντ έδειξε πως όλοι μας – και ιδιαίτερα οι γυναίκες – είμαστε ευάλωτοι στο στρες, και πως το άγχος μπορεί να επηρεάσει το σεξουαλικό μας κίνητρο. Για τους άνδρες τα πράγματα διαφέρουν ελαφρώς, αφού εκείνοι συχνά αντιστρέφουν τα πράγματα, δηλαδή χρησιμοποιούν το σεξ για να εκτονώσουν το άγχος τους. Η άθληση και οι πρακτικές διαλογισμού, yoga και tai chi είναι μερικοί τρόπο να διώξετε το στρες και να δείτε την σεξουαλική σας ζωή να βελτιώνεται.

*Κοιμηθείτε
Δουλεύετε πολύ, και παράλληλα έχετε παιδιά να φροντίσετε ή εξτρά υποχρεώσεις που σας αφήνουν εξαντλημένους; Τότε ανήκετε σε αυτούς που έρευνα της Mayo Clinic έδειξε ότι χρειάζονται περισσότερο ύπνο, ώστε ο οργανισμός τους να ξεκουράζεται επαρκώς και να μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Αλλά και στις σεξουαλικές επιδόσεις του, συμπληρώνει η μελέτη, που προτείνει να παίρνουμε υπνάκους όποτε αυτό είναι εφικτό, και να συνδυάζουμε την επαρκή ύπνο με διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνη και χαμηλή σε υδατάνθρακες για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

*Λύστε τις διαφορές σας
Συχνά, στις σχέσεις μας, αφήνουμε ανεπίλυτες διαφωνίες και καυγαδάκια, τα οποία οδηγούν σε ψυχρό κλίμα, που με τη σειρά του μεταφράζεται σε χειρότερο, λιγότερο παθιασμένο, λιγότερο «αληθινό» σεξ. Χτίστε υγιείς σχέσεις εμπιστοσύνης, μην αφήνετε εντάσεις να συσσωρεύονται μέσα σας και θα δείτε πως αυτό θα επηρεάσει προς το καλύτερο και την σεξουαλική σας ζωή με το άλλο σας μισό.

*Ανεβάστε την αδρεναλίνη
Αντί για ένα ρομαντικό περίπατο με το ταίρι σας, δοκιμάστε ένα μάθημα surfing ή μια δραστηριότητα γεμάτη ένταση και αδρεναλίνη. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στα Αρχεία της Σεξουαλικής Συμπεριφοράς, όταν κάνουμε κάτι συναρπαστικό, η καρδιά μας και το νευρικό μας σύστημα «διεγείρονται» τόσο όσο και όταν νιώθουμε ερωτική επιθυμία. Ως αποτέλεσμα, το σώμα μας μπαίνει σε «διάθεση» ερωτικής διέγερσης.

*Ντυθείτε στα κόκκινα
Για την ακρίβεια, ντύστε τον άνδρα στα κόκκινα. Μελέτη του πανεπιστημίου του Rochester υποστηρίζιε πως το έντονο κόκκινο χρώμα διεγείρει περισσότερο την ερωτική επιθυμία στις γυναίκες. Αποπνέει δύναμη και εξουσία, κάτι που ερεθίζει το ωραίο φύλο. Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά δεν βλάπτει στο επόμενο ραντεβού να επενδύσετε σε ένα… κόκκινο μπλουζάκι.

Με πληροφορίες από Healthline.com και Health.com
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v