Καρέκλα-ρομπότ έφτιαξαν μαθητές της Θεσσαλονίκης!

Μάθετε για την έξυπνη καρέκλα που προσαρμόζεται στην θερμοκρασία του περιβάλλοντος και για άλλες πρωτοποριακές συσκευές του 1ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής της Θεσσαλονίκης.
Καρέκλα-ρομπότ έφτιαξαν μαθητές της Θεσσαλονίκης!
Μια «έξυπνη» καρέκλα που προσφέρει όχι μόνο την ξεκούραση ενός καθίσματος αλλά και αυτοματοποιημένες υπηρεσίες ενός… ρομπότ δημιούργησαν μαθητές από την Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, η καρέκλα προσαρμόζεται στην θερμοκρασία του χώρου, ενεργοποιώντας αυτόματα ανεμιστήρα σε περίπτωση ζέστης και τυλίγοντας αυτόν που θα καθίσει με μια κουβέρτα, όταν κάνει κρύο.

Η συγκεκριμένη ρομποτική εφεύρεση αποτελεί δουλειά των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης και θα παρουσιαστεί στο 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής που διοργανώνεται στην συμπρωτεύουσα στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου. 

Πέρα από την συγκεκριμένη καρέκλα, άλλες έξυπνες εφευρέσεις που ετοίμασαν 300 μαθητές περιλαμβάνουν ρομπότ που βοηθούν τους οδηγούς να παρκάρουν, συσκευή που αποτρέπει την πτώση αντικειμένων από ανθρώπους που δεν μπορούν να αντιδράσουν (βρέφη, ΑΜΕΑ κλπ), ρομπότ που βοηθά στην πυρόσβεση και εφεύρεση που ενεργοποιείται πριν γίνει αισθητός ένας σεισμός, κατεβάζοντας στόρια σε περίπτωση που σπάσουν τζάμια και ξεκλειδώνοντας πόρτες για ευκολότερη διαφυγή.

Το φεστιβάλ διαθέτει εκθεσιακό και διαγωνιστικό μέρος. Μάθετε περισσότερα για το Φεστιβάλ Ρομποτικής, τις συσκευές και τον διαγωνισμό της διοργάνωσης εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v