Εφαρμογή για smartphone κατά των νεοναζί στο Βερολίνο

Εφαρμογή που ενημερώνει τους κατοίκους του Βερολίνου για τις δραστηριότητες των νεοναζί και προτείνει οδηγίες για το πώς να αντιμετωπίζονται αναπτύχθηκε με την στήριξη των αρχών της πόλης.
Εφαρμογή για smartphone κατά των νεοναζί στο Βερολίνο
Με την στήριξη των αρχών του Βερολίνου, μια γερμανική οργάνωση αντιφασιστικού χαρακτήρα ανέπτυξε εφαρμογή για smartphones που ενημερώνει τους χρήστες για την δραστηριότητα των νεοναζιστών στην πόλη και τρόπους να αντιμετωπιστούν.

«Κάθε χρήστης της εφαρμογής θα λαμβάνει αυτόματες ενημερώσεις για τις κινήσεις των νεοναζί οργανώσεων στο Βερολίνο», εξηγεί η Bianca Klose, εκπρόσωπος της οργάνωσης VdK (Οργάνωση για την Δημοκρατική Κουλτούρα του Βερολίνου), που δημιούργησε την εφαρμογή.

Οι χρήστες της εφαρμογής θα μπορούν να αποφασίσουν με την βοήθεια της τεχνολογίας πώς να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο των νεοναζί στους δρόμους της γερμανικής πρωτεύουσας, ενώ παράλληλα θα ενημερώνονται για αντιναζιστικές πορείες, συγκεντρώσεις ή κινήσεις με την βοήθεια ενός διαδραστικού χάρτη του Βερολίνου.

Η εφαρμογή «Against the Nazis» (Berlin Gegen Nazis) είναι διαθέσιμη για iOS και Android κινητά, σε τρεις διαφορετικές γλώσσες – αγγλικά, γερμανικά και τουρκικά.

Η ανάγκη για την εφαρμογή προέκυψε καθώς, παρά την μικρή δύναμη της ακροδεξιάς στις εκλογές, μικρές νεοναζιστικές οργανώσεις δημιουργούν προβλήματα σε συγκεκριμένες γειτονιές του Βερολίνου. Αυτό ήταν που οδήγησε στην σύσταση του κινήματος «Βερολίνο εναντίον των Ναζί» τον περασμένο Μάρτιο, και στην συνέχεια στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης εφαρμογής. 

Πηγή 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v