Μάθε τι ξέρει η Google για εσένα

Δείτε με ένα κλικ όλα τα στοιχεία που γνωρίζει ή που… μαντεύει η Google για εσάς, με βάση τις αναζητήσεις και το online ιστορικό σας.
Μάθε τι ξέρει η Google για εσένα
Καθημερινά χρησιμοποιείτε το Gmail, τους χάρτες, το Youtube, την μηχανή αναζήτησης… Μόνο που έτσι, χωρίς να το καταλαβαίνετε, παρέχετε στη Google την δυνατότητα να συγκεντρώσει στοιχεία για το πού βρίσκεστε, πού πηγαίνετε, τι σας αρέσει να βλέπετε και με τι ασχολείστε.

Αυτά τα στοιχεία την βοηθούν να χτίσει το καταναλωτικό προφίλ σας, ώστε να παρέχει στους πελάτες της την δυνατότητα στοχευμένης διαφήμισης. Αυτό ισχύει για όλους τους χρήστες της, καθώς οι συγκεκριμένοι όροι «κρύβονται» στις συμφωνίες για τις οποίες πατάτε «Accept» χωρίς να διαβάσετε, όπως κάνουμε όλοι – εκτός κι αν έχετε φροντίσει στη συνέχεια να «ξεψαχνίσετε» όλες τις ρυθμίσεις ασφαλείας και να απενεργοποιήσετε τις σχετικές επιλογές.

Αν δεν το έχετε κάνει, τότε πιθανότατα υπάρχουν πολλά για εσάς που γνωρίζει ο κολοσσός της Google. Και μπορείτε να δείτε εύκολα ποια είναι αυτά, με λίγα κλικ. Ιδού πώς:

Εδώ, εφόσον έχετε κάνει log in με τον Google λογαριασμό σας, θα βρείτε την καρτέλα «Ιστορικό Λογαριασμού». Εκεί, θα βρείτε στο κάτω μέρος τις σχετικές ρυθμίσεις διαφημίσεων – μπορείτε να φτάσετε κατευθείαν σε αυτές πατώντας εδώ. Μπροστά σας, και με βάση τις αναζητήσεις που έχετε κάνει ανά τα χρόνια, βρίσκετε τι πιστεύει η Google για εσάς. Εκτιμά δηλαδή την ηλικία σας, το φύλο σας, τις γλώσσες που μιλάτε και τα ενδιαφέροντά σας, τα οποία συγκεντρώνει σε μια ενδιαφέρουσα λίστα (πατήστε στο Edit για να τα δείτε).

Πίσω στο Account History του λογαριασμού σας, στα δύο βασικά tabs που θα βρείτε, μπορείτε να δείτε στην «Διαχείριση Ιστορικού» όλες τις αναζητήσεις σας αλλά και τα μέρη που έχετε επισκεφθεί. Αν θέλετε η Google να σταματήσει να τα καταγράφει, θα πρέπει να πατήσετε pause. 

Πηγή 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v