Οι 11 χρυσοί κανόνες του Tinder

Έντεκα κανόνες που θα πρέπει να γνωρίζετε αν ετοιμάζεστε να μπείτε στον γοητευτικό κόσμο του Tinder και να επιβιώσετε στην μάχη του mobile flirting.
Οι 11 χρυσοί κανόνες του Tinder
Καλώς ήρθατε στη νέα εποχή του φλερτ. Μπορεί να μην έχει την γοητεία ενός ατμοσφαιρικού μπαρ ή του παιχνιδιού με τα μάτια σε ένα πάρτι, αλλά σίγουρα χαρίζει το μεγάλο ατού της άνεσης, της ποικιλίας και της απενοχοποίησης, καθώς κανείς δεν θα σας κοιτάξει με βλέμμα οίκτου επειδή περιμένετε την κίνηση κάποιου αγνώστου εδώ και τρεις ώρες στην μπάρα. Κι αυτό επειδή, στην νέα εποχή των γνωριμιών, οι μόνες μπάρες που σας αφορούν δεν είναι αυτές των clubs και των bars, αλλά της φορτισμένης μπαταρίας στο smartphone σας.

Καλώς ή κακώς λοιπόν, το Tinder και οι ανάλογης λογικής εφαρμογές τις οποίες έχουμε συγκεντρώσει εδώ κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στο φλερτ το επιούσιο. Αν είστε καινούριοι σε αυτό το «σύμπαν» του mobile… προξενιού, δείτε παρακάτω τους σημαντικότερους κανόνες, όπως προέκυψαν από την εμπειρία χρήσης του δημοφιλούς app.

*Διαλέξτε σοφά τις φωτογραφίες σας
Μπορεί οι σέλφι να μοιάζουν της μόδας, αλλά ο κίνδυνος του duckface καραδοκεί και σπάνια εντυπωσιάζει. Αποφύγετε επίσης να στήνετε «παγίδες» με παιδικές σας φωτογραφίες – όσο χαριτωμένες κι αν είναι – ή ομαδικά ενσταντανέ με την παρέα σας. Συνηθίζεται καμιά φορά να ανεβαίνουν φωτογραφίες με μια όμορφη φίλη ή έναν-δύο κολλητούς για να φαίνεται πως έχετε κοινωνική ζωή και ωραία παρέα, αλλά αν στο προφίλ σας υπάρχουν μόνο ομαδικές εικόνες, κανείς δεν θα μπει στον κόπο να καταλάβει ποιος/α από όλους είστε. Τέλος, αποφύγετε τα άκρα, δηλαδή τις πολύ επαγγελματικές profile pics του LinkedIn με τα κοστούμια και τα ταγέρ αλλά και τις πολύ προκλητικές, με γυμνά και ημίγυμνα ενσταντανέ στον καθρέφτη σας.

*Ανεβάστε περισσότερες από μία φωτογραφίες στο προφίλ σας
Εσείς τι θα σκεφτόσασταν για κάποιον/α που έχει ανεβάσει μόνο μία φωτογραφία; Σωστά, οι πιθανότητες να είναι ένα ψεύτικο προφίλ πολλαπλασιάζονται, και ακόμη κι αν αυτό δεν ισχύει, προσπερνάτε. Το ίδιο θα κάνουν και με το δικό σας προφίλ, γι’ αυτό οι τρεις-τέσσερις φωτό είναι η χρυσή τομή για να μην προσπεράσουν.

*Προσθέστε κάτι πρωτότυπο στο bio σας
Όχι όλο σας το βιογραφικό, αλλά έξυπνες ατάκες που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον. Αντί βιογραφικού, «δουλέψτε» καλά τις καταχωρήσεις των «interests» σας – αυτά είναι που μετρούν στον υπολογισμό των πιθανών matches, και από αυτά θα καταλάβει κανείς αν θέλει να κάνει το swipe της αποδοχής ή όχι. Το bio είναι απλώς αφορμή για να μαγνητίσετε κάποιον με κάτι πρωτότυπο, να δημιουργήσετε μυστήριο γύρω από τον εαυτό σας και να δώσετε αφορμές για την πρώτη συζήτηση.

*Μην χαμηλώνετε υπερβολικά τα standards σας
Στο Tinder συμβαίνει το εξής –λογικό- φαινόμενο: Μετά από την θέαση 40 προφίλ άθλιων τύπων ή «δεύτερων» γυναικών (ναι, είναι ο κανόνας ακόμα), ένα αδιάφορο ή με ψεγάδια προφίλ αρχίζει να φαίνεται ελκυστικό. Κι έτσι, βρίσκεστε να αποδέχεστε το match για παράδειγμα με τον τύπο που φορά μοκασίνια με κάλτσες στη φωτογραφία του, απλώς επειδή όλοι οι προηγούμενοι φορούσαν κάτι χειρότερο (αν και δεν μπορούμε να φανταστούμε τι μπορεί να είναι αυτό). Προσπαθήστε κάθε φορά να ξεχνάτε τα προηγούμενα προφίλ και να κρίνετε με αντικειμενικά κριτήρια. Εκτός φυσικά κι αν αυτά είναι τόσο αυστηρά που κανείς δεν θα είναι αρκετά καλός/ή για εσάς, οπότε είναι ώρα να τα «αναπροσαρμόσετε».

*Μην είστε πολύ επίμονοι
Παίξτε το άνετοι. Κανείς δεν εκτιμά κάποιον που γεμίζει το πρώτο κενό παράθυρο συνομιλίας μετά το “match” με ερωτήσεις και… στιχομυθίες με τον εαυτό του, όπως «Γεια», «Τι λέει;», «Δεν είσαι εδώ;», «Θέλεις να βρεθούμε απόψε;», «Λέγε, θέλεις;». Όχι, μάλλον μετά από αυτό δεν θα θέλει.

*Σκεφτείτε καλά αν θα παίξετε το «παιχνίδι της αναμονής»
Η παλιά σχολή θέλει το παιχνίδι του φλερτ να λειτουργεί ως εξής: Ο άντρας κάνει την πρώτη κίνηση, στέλνει το πρώτο μήνυμα μετά το “match” και η γυναίκα τον αφήνει να «τσουρουφλίζεται» από μερικές ώρες ως και μια ημέρα. Επειδή όμως, αν σας έκανε η παλιά σχολή, δεν θα χρησιμοποιούσατε την τεχνολογία για να φλερτάρετε, αλλά θα ήσασταν σε κάποιο γραφείο συνοικεσίων, θυμηθείτε ότι εδώ δεν υπάρχουν αυστηρές «σχολές». Αν θέλετε να παίξετε το παιχνίδι της αναμονής, μην το παρακάνετε στην χρονική διάρκεια απόκρισης. Αλλά να θυμάστε πάντα ότι στο διάστημα της μίας ημέρας που εσείς περιμένατε για να απαντήσετε, άλλοι χρήστες μίλησαν, σκάναραν, απέρριψαν και γνώρισαν πολλά πιθανά “matches” – το ίδιο πιθανώς και αυτός/ή που «τσουρουφλίζετε».

*Μην χρησιμοποιείτε την εφαρμογή έχοντας πιει (πολύ)
Για να είμαστε ειλικρινείς, αν έχετε πιει ένα ποτάκι, δεν βλάπτει καθόλου, ίσα-ίσα φλερτάρετε με περισσότερη όρεξη και διάθεση για διασκεδαστικές ατάκες. Αλλά αν έχετε… κάνει κεφάλι και ανοίγετε την εφαρμογή όντας μεθυσμένοι, το πιθανότερο είναι να πατάτε like σε όλους και να λέτε πολλά «ναι» που το άλλο πρωί θα έχετε μετανιώσει.

*Μην απελπίζεστε αν δεν λαμβάνετε άμεση απάντηση
Δεν βρίσκονται όλοι πάνω από την εφαρμογή 24 ώρες το 24ωρο. Ανάλογα με την δουλειά, τις υποχρεώσεις και τις συνήθειες του καθενός, υπάρχει πάντα μία «καθυστέρηση» ωρών στις απαντήσεις και τις επόμενες κινήσεις.

*Προσέξτε την τοποθεσία
Ιδιαίτερη σημασία έχει η «ακτίνα» εντός της οποίας θα αναθέσετε στην εφαρμογή να σας εντοπίσει πιθανά “matches”. Αν διαλέξετε υπερβολικά μεγάλη ακτίνα, οι επιλογές σας σαφώς θα είναι περισσότερες, αλλά υπάρχει πάντα η πιθανότητα να τα βρείτε με κάποιον/α πολύ μακριά από εσάς και να… σας φάνε οι δρόμοι. Από την άλλη, αν ορίσετε πολύ μικρή και συγκεκριμένη ακτίνα σε μια περιοχή, να είστε προετοιμασμένοι για τα αντίστοιχα αποτελέσματα – καλώς ή κακώς, στα προφίλ που θα συναντήσετε στο Tinder επιβεβαιώνονται λίγο έως πολύ τα στερεότυπα του στιλ που σίγουρα διαφέρουν μεταξύ τους στο Ψυχικό και στο Κερατσίνι – χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό.

*Ξεκινήστε την συζήτηση σπάζοντας τον πάγο
Το “match” έγινε, η αποδοχή επετεύχθη και τώρα βρίσκεστε μπροστά στην κενή οθόνη συνομιλίας. Πώς αρχίζετε την συζήτηση με έναν εντελώς άγνωστο χωρίς την κλασική αμηχανία; Η απάντηση είναι πως δουλεύετε με ό,τι έχετε. Βασιστείτε στις ατάκες του bio του/της ή στης φωτογραφίες του/της και κάντε ένα χαριτωμένο σχόλιο ή μια «ξύπνια» διαπίστωση. Στην συνέχεια, όλα θα έρθουν μόνα τους.

*Η πρώτη συνάντηση
Καλώς ή κακώς, μεγάλο ποσοστό των χρηστών του Tinder το χρησιμοποιούν για σεξ και για εύρεση υποψήφιου παρτενέρ για one night stand. Και δεν είναι κακό να παραδεχθείτε ότι το κάνετε κι εσείς. Είτε είναι έτσι είτε όχι, όμως, προτιμήστε το ραντεβού της πρώτης συνάντησης να είναι όχι σε κάποιο σπίτι αλλά έξω. Στην περίπτωση που η κατάσταση μυρίζει «σεξ», δώστε ραντεβού στο μπαράκι κοντά στο σπίτι (το δικό σας ή του άλλου προσώπου), ώστε πάντα να υπάρχει η δυνατότητα να το λήξετε πριν καν αρχίσει αν ο άλλος δεν είναι αυτό που περιμένατε. Για τον ίδιο λόγο, ακόμη και στην περίπτωση που ψάχνετε κάτι πιο σοβαρό, προτιμήστε το ραντεβού να είναι για καφέ ή για ποτό και όχι για κάτι πιο «χρονοβόρο» όπως το φαγητό σε εστιατόριο ή το σινεμά. Πρέπει πάντα να έχετε την δυνατότητα να αποχωρήσετε άμεσα αν δεν σας αρέσει αυτό που θα συναντήσετε. Ένας καλός κανόνας, πάντως, για να ξεχωρίζετε τις «one night stand» κρούσεις, είναι αν το πρώτο μήνυμα που σας στέλνει το «match» είναι μετά τις 10 το βράδυ το σαββατοκύριακο. Η εμπειρία λέει πως… είναι ήδη ημίγυμνος/η.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v