Ευρωπαϊκές αρχές δεδομένων εναντίον Google

Οι ευρωπαϊκές αρχές δεδομένων πιέζουν εκ νέου την Google να συμμορφωθεί με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και να σεβαστεί τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της.
Ευρωπαϊκές αρχές δεδομένων εναντίον Google
Εκ νέου πιέσεις από ευρωπαϊκές αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων δέχεται ο κολοσσός της Google, ώστε να αλλάξει την πολιτική διαχείρισης πληροφοριών που αντλεί από τους χρήστες του.

Οι νέες κινήσεις αποτελούν συνέχιση των αλλαγών στην στρατηγική της Google που κατόρθωσαν οι αρχές της Γηραιάς Ηπείρου προ διετίας, όταν θεώρησαν πως η Google παραβιάζει τους ευρωπαϊκούς κανόνες ασφαλείας.

Η Google δήλωσε από την πλευρά της πως βρίσκεται σε συζητήσεις με τους φορείς για να εξηγήσει τις αλλαγές στην πολιτική διαχείρισης προσωπικών δεδομένων. Η διαμάχη «φούντωσε» όταν το 2012 η Google ξεκίνησε να αντλεί δεδομένα συνδυαστικά, χρησιμοποιώντας τις «δεξαμενές» προσωπικών δεδομένων που έχει στην κατοχή της όπως η μηχανή αναζήτησης, το Gmail, τα Google Maps και το YouTube.

Οι αρχές προστασίας δεδομένων θεωρούν πως δεν δόθηκε ουσιαστική επιλογή στους χρήστες του διαδικτύου να «απαγκιστρωθούν» από τις νέες ρυθμίσεις και να προστατεύσουν τα δεδομένα τους. Παρ’ ότι η αμερικανική τεχνολογική εταιρία δεν αντιμετωπίζει ευθέως νομικές κατηγορίες για παράνομη δράση, κατηγορείται πως παρέχει ελλιπή πληροφόρηση, εγείροντας ανησυχίες για την προστασία δεδομένων και τον σεβασμό της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Ήδη, οι αρχές δεδομένων της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας και της Ολλανδίας έχουν ζητήσει έρευνα των ρυθμίσεων της Google, ενώ η γαλλική αρχή έβαλε πρόστιμο 150.000€ στην εταιρία για μη τήρηση των κανόνων της.

Πηγή: BBC 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v