34% των Ελλήνων δεν χρησιμοποίησαν ποτέ υπολογιστή

Περίπου 34% των Ελλήνων δηλώνει ότι δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ το 36% δεν έχει σερφάρει ποτέ στο ίντερνετ.
34% των Ελλήνων δεν χρησιμοποίησαν ποτέ υπολογιστή
Η έρευνα του Παρατηρητηρίου για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση της Κοινωνίας της Πληροφορίας, που διεξήχθη το 2013, αποκαλύπτει πως ένας στους τρεις Έλληνες δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ στη ζωή του ηλεκτρονικό υπολογιστή, ούτε το ίντερνετ. Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι περισσότερες γυναίκες (40,8%) από ό,τι άντρες (35,9%) δεν ασχολούνται με το διαδίκτυο.

‘Όμως το ποσοστό των πολιτών που σερφάρουν τακτικά στο ίντερνετ αυξάνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια με γρήγορο ρυθμό, με αποτέλεσμα το 81% των χρηστών να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο σχεδόν καθημερινά. Η πιο δημοφιλής συσκευή πρόσβασης στο διαδίκτυο παραμένει ο ηλεκτρονικός υπολογιστής (ποσοστό 91,5% των χρηστών), ενώ όλο και περισσότεροι χρήστες πλέον επιλέγουν τα «έξυπνα κινητά» τους για να μπουν στον παγκόσμιο ιστό (18,7%). Ανάμεσα στους άλλους αριθμούς που αποκαλύπτει η έρευνα, το 61,5% των συμπολιτών μας δηλώνουν ότι έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο από το σπίτι τους και το 37,5% όχι.

Από άποψη ηλικιακών ομάδων, περίπου τρία στα τέσσερα άτομα ηλικίας 66 έως 74 ετών (ποσοστό 73,4%) λένε ότι δεν έχουν οικιακή πρόσβαση στο διαδίκτυο, καθώς επίσης το 57,3% των ατόμων 55-65 ετών, ενώ την μικρότερη αποχή (18,4%) από το ίντερνετ παρουσιάζουν άτομα ηλικίας 16-25 ετών.

Από την έρευνα επίσης διαπιστώνεται ότι διαρκώς αυξάνεται στην Ελλάδα το ποσοστό των ατόμων που αγοράζουν αγαθά ή υπηρεσίες για ιδιωτική χρήση μέσω του διαδικτύου, με δημοφιλέστερες κατηγορίες προϊόντων τα είδη ένδυσης και υπόδησης και τις ηλεκτρονικές συσκευές. Οι Έλληνες, ακολουθώντας την τάση και των λοιπών ευρωπαϊκών χωρών, προτιμούν τις ηλεκτρονικές αγορές από εγχώριους πωλητές και παρακινούνται κυρίως από τις δυνητικά χαμηλότερες τιμές. Πραγματοποιούν μία έως πέντε ηλεκτρονικές αγορές ανά τρίμηνο και δαπανούν έως και 500 ευρώ συνολικά στο ηλεκτρονικό εμπόριο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v