ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Facebook: Συγχαίρει τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Την μεγαλύτερη υπόθεσή της στα χρονικά διαλεύκανε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συλλαμβάνοντας hackers που μόλυναν 250.000 υπολογιστές.

Facebook: Συγχαίρει τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Περίπου 250.000 υπολογιστές μόλυνε το κακόβουλο λογισμικό «Lacpetex», δημιούργημα ελλήνων hackers που συνέλαβε η ελληνική Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής του τμήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, εξήγησε τον τρόπο που λειτουργούσε η απάτη, επηρεάζοντας χρήστες του δημοφιλέστερου social network στον κόσμο αλλά και τους κατόχους του ηλεκτρονικού νομίσματος bitcoin. Ανέφερε επίσης πως η ομάδα του έλαβε τα συγχαρητήρια τόσο του υπουργού Δημόσιας Τάξης, κ. Κικίλια, όσο και του Facebook.

Η σημαντικότερη υπόθεση στην Ιστορία της Δίωξης, όπως την χαρακτήρησε ο κ. Σφακιανάκης, αφορούσε την δράση δύο ελλήνων φοιτητών Πληροφορικής, που με το λογισμικό τους πρόσβαλαν χιλιάδες λογαριασμούς χρηστών online, ουσιαστικά κλέβοντας bitcoins, με σημαντικές επιπτώσεις στο παγκόσμιο διαδικτυακό υπολογιστικό σύστημα.

Μάθετε όλα τα στοιχεία της υπόθεσης στο video της παρουσίασης, από τον ίδιο τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και διαβάστε εδώ το δελτίο τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας. 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v