ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Δεν συμψηφίζονται οι επιστροφές φόρου με τις οφειλές

Η κυβέρνηση προχωρά στο «πάγωμα» των συμψηφισμών επιστροφών φόρου με τις οφειλές των φορολογουμένων για φόρο ακινήτων και ασφαλιστικές εισφορές.

Δεν συμψηφίζονται οι επιστροφές φόρου με τις οφειλές

Σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να διευκολύνει τους πολίτες και τις εταιρίες, οι υπουργοί οικονομικών προωθούν «πάγωμα» των συμψηφισμών επιστροφών φόρου με τις οφειλές των φορολογουμένων για φόρο ακινήτων και ασφαλιστικές εισφορές. Σύμφωνα με την απόφαση των υπουργών, μέχρι τις αρχές του 2015 οι οφειλές φορολογουμένων στα Ταμεία ή στις εφορίες για τον ΕΝΦΙΑ δεν θα συμψηφίζονται στο σύνολό τους με τυχόν επιστροφές φόρου, αλλά οι εφορίες θα κρατούν μόνο τη δόση που συμπίπτει χρονικά με την επιστροφή φόρου.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έδωσε εντολή στις εφορίες να μην συμψηφίζονται με επιστροφές φόρων οι βεβαιωμένες οφειλές ΕΝΦΙΑ έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Με νέα απόφαση το μέτρο προβλέπεται να επεκταθεί και στους επόμενους μήνες.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει ανάσα στους πολίτες, που καλούνται να πληρώσουν υπέρογκους φόρους μέχρι το τέλος του χρόνου, και παράλληλα σε εταιρείες και φυσικά πρόσωπα που χρωστούν στα ταμεία τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v