ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

«Στέγαση και επανένταξη» για 800 άστεγους

Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις σίτισης και φροντίδας για 800 άστεγους αναμένεται να προσφέρει το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» του Υπουργείου Εργασίας.

«Στέγαση και επανένταξη» για 800 άστεγους

Ξεκινά επίσημα πλέον η υλοποίηση του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη» του Υπουργείου Εργασίας το οποίο τίθεται σε δημόσια διαβούλευση έως την 1η Σεπτεμβρίου, και θα περιλαμβάνει παρεμβάσεις σίτισης και κοινωνικής φροντίδας για 800 αστέγους, οι οποίες θα αποτυπώνονται σε ατομικό σχέδιο επανένταξης.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου, στόχοι του προγράμματος είναι η άμεση μετάβαση σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης ώστε οι άστεγοι να ξαναστήσουν τα νοικοκυριά τους και η επανένταξη στον κοινωνικό ιστό μέσω της προώθησης στην εργασία στον ιδιωτικό τομέα ή στον αγροτικό τομέα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οικογένειες και άτομα τα οποία φιλοξενούνται σε Κοινωνικούς Ξενώνες Αστέγων ή Ξενώνες Ύπνου ή κάνουν χρήση των υπηρεσιών Ανοιχτών Κέντρων Ημέρας Αστέγων, σε οικογένειες και άτομα που έχουν καταγραφεί ως άστεγοι από τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων και σε άτομα που φιλοξενούνται σε Δομές Παιδικής Προστασίας, έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν σπουδάζουν.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 9.400.000 ευρώ.

Ν.Γ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v