Η Google συμμορφώνεται με τις ευρωπαϊκές οδηγίες

Από την Πέμπτη η Google ξεκίνησε την έγκριση αιτημάτων των ευρωπαίων πολιτών που επιθυμούν να διαγραφούν τα αποτελέσματα αναζήτησης με το όνομά τους.
Η Google συμμορφώνεται με τις ευρωπαϊκές οδηγίες
Σε κατάργηση των αποτελεσμάτων αναζήτησης με βάση το όνομα όσων πολιτών αιτήθηκαν να διαγραφούν από την μηχανή της Google προχωρά ο γνωστός τεχνολογικός κολοσσός, μετά από την ιστορική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα, προ ολίγων ημερών, οι ευρωπαϊκές αρχές εξέδωσαν οδηγία, η οποία υποχρεώνει τις μηχανές αναζήτησης «να καταργήσουν τα αποτελέσματα για τα ερωτήματα αναζήτησης που περιέχουν το όνομα χρηστών, εφόσον τα εν λόγω αποτελέσματα είναι ανεπαρκή, μη συναφή ή μη συναφή πλέον σε σχέση με τους σκοπούς για τους οποίους υποβλήθηκαν σε επεξεργασία».

Πλέον, οι Ευρωπαίοι πολίτες που δεν επιθυμούν να εμφανίζονται σχετικά αποτελέσματα αν κάποιος πληκτρολογεί το ονοματεπώνυμό τους στο διαδίκτυο, μπορούν να συμπληρώνουν την σχετική αίτηση που μπορείτε να βρείτε εδώ, υποχρεώνοντας την Google (ή την εκάστοτε μηχανή αναζήτησης) να συμμορφωθεί με την ευρωπαϊκή οδηγία.

Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν εντός των προηγούμενων ημερών από πολίτες ξεπέρασαν τις 60.000, και ήδη από την Πέμπτη οι υπεύθυνοι της Google ξεκίνησαν την αποστολή emails προς τους αιτηθέντες, ενημερώνοντάς τους για την έγκριση του αιτήματός τους.

Πηγή: Engadget.com

 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v