Οι 10 συχνότεροι λόγοι που μια γυναίκα ξενοκοιτάζει

Δείτε ποια είναι τα 10 ανδρικά γνωρίσματα που ωθούν τις γυναίκες σε άλλο κρεβάτι, σύμφωνα με τις ίδιες τις… «άπιστες».
Οι 10 συχνότεροι λόγοι που μια γυναίκα ξενοκοιτάζει
Ποιοι είναι οι λόγοι που μια γυναίκα μπορεί να ενδώσει στον πειρασμό και να απιστήσει; Φταίει που δεν είναι μονογαμική; Φταίει ο σύντροφός της; Ή μήπως ο ανάδρομος Ερμής και η Πανσέληνος;

Τις απαντήσεις τις έχει ένα site που ειδικεύεται στην απιστία και πραγματοποίησε μεγάλη έρευνα μεταξύ των θηλυκών χρηστών του επί του θέματος. Το Victoria Milan είναι ένα… ιδιαίτερο social network που αναλαμβάνει να διασυνδέσει παντρεμένους και δεσμευμένους χρήστες που ψάχνουν για αισθηματικές περιπέτειες κρυφά από τους συντρόφους τους. Πού θα μπορούσε, λοιπόν, να βρεθεί μεγαλύτερη «δεξαμενή» γυναικών που ξενοκοιτάζουν, για να απαντήσουν στο ερώτημα που θέσαμε προηγουμένως;

Πάνω από 6.000 γυναίκες απάντησαν στο ερωτηματολόγιο της ιστοσελίδας για τους λόγους που τις ώθησαν να «λοξοκοιτάξουν» και τα αποτελέσματα, δυστυχώς για τους άνδρες, είναι κατηγορηματικά: Η συντριπτική πλειοψηφία της τάξης του 73% δήλωσε πως φταίνε οι παραξενιές και η συμπεριφορά του συντρόφου τους. Μάλιστα, επεσήμαναν και τα βασικότερα γνωρίσματα των συντρόφων τους, που τις έστρεψαν μακριά τους.

Οι γυναίκες δήλωσαν πως ψάχνουν αλλού, γιατί ο σύντροφός τους:

*Δεν έχει αίσθηση του χιούμορ
Αποτελεί την κορυφαία «δικαιολογία» που έδωσαν οι γυναίκες (σε ποσοστό 19%) ως αίτιο απιστίας, υπογραμμίζοντας έτσι την σημασία που έχει για μια σχέση το χιούμορ και το γέλιο.

*Δεν της δείχνει κατανόηση
Είναι ομολογουμένως δύσκολο να κατανοήσει κανείς πλήρως την ψυχοσύνθεση και τις ανάγκες μιας γυναίκας, αλλά όταν ο σύντροφός της δεν τα καταφέρνει στα βασικά – δεν ενδιαφέρεται για το πώς νιώθει, δεν την ρωτά για την ημέρα της, δεν δέχεται τα «σκαμπανεβάσματα» της διάθεσής της, τότε εκείνη είναι πολύ πιθανόν να αναζητήσει κάποιον πιο… συμβατό με τις ανάγκες της.

*Δεν είναι καλός στο κρεβάτι
Είναι μεγάλη η συζήτηση του κατά πόσο το σεξ είναι η υπ’ αριθμόν ένα παράμετρος σε μια επιτυχημένη σχέση, αλλά οι γυναίκες με την «ψήφο» τους ανέδειξαν το ανέμπνευστο «κρεβάτι» και την ανικανοποίητη λίμπιντό τους στην τρίτη κυριότερη αιτία για το… κέρατο.

*Δεν έχει καλούς τρόπους
Δεν πληρώνετε γι’ αυτήν στο εστιατόριο; Δεν τις ανοίγετε την πόρτα του αυτοκινήτου; Μιλάτε με άσχημο τρόπο μπροστά στις φίλες της ή τους συγγενείς της; Όλα εδώ (ή για την ακρίβεια, σε κάποια άλλη κρεβατοκάμαρα) πληρώνονται.

*Είναι τεμπέλης και δεν έχει στόχους στη ζωή του
Κάπως βαθύτερη και πιο ουσιαστική, η αιτιολόγηση περί στόχων και δραστηριοποίησης θέτει το ζήτημα ασυμφωνίας χαρακτήρων: Οι γυναίκες, προφανώς, αναζητούν άνδρες-ανήσυχα πνεύματα, με δυναμισμό και όραμα. Αν η καθημερινότητα περιλαμβάνει ρουτίνα, πιτζάμες, καναπέ και εφησυχασμό στα «εύκολα», χάνεται μαζί και αρκετή από την «πρώτη ύλη» που συνάρπασε την γυναίκα στην αρχή της σχέσης.

*Δεν περιποιείται τον εαυτό του και δεν προσέχει την υγιεινή του
Όταν το ειδύλλιο περνά από το αρχικό στάδιο του «τυφλού έρωτα» σε αυτό της απομυθοποίησης και της καθημερινής τριβής, και η γυναίκα αντιλαμβάνεται πως ο σύντροφός της ασχολείται με το δωμάτιο του μπάνιου πολύ λιγότερες ώρες (έως μηδαμινές) από όσες η ίδια θα ήθελε, ο ρομαντισμός χάνεται και μαζί του οι δισταγμοί της γυναίκας για ένα νέο ειδύλλιο.

*Δεν είναι επιτυχημένος
Καλώς ή κακώς, οι γυναίκες επιθυμούν να έχουν έναν σύντροφο τον οποίο να θαυμάζουν. Και όχι μόνο αυτές, αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος, ώστε να νιώθουν πως έχουν έναν άνθρωπο με κύρος πλάι τους.

*Δεν δίνει σημασία στις λεπτομέρειες και στις κοινωνικές υποχρεώσεις
Ναι, οι επέτειοι (της γνωριμίας, του γάμου, του πρώτου φιλιού, του πρώτου βλέμματος κ.ο.κ), τα γενέθλια, οι επισκέψεις στους γονείς – δεν θα εκπλαγείτε, αλλά – μετρούν πολύ για την μέση γυναίκα.

*Δεν ξέρει να κάνει μόνος του τις δουλειές του σπιτιού και είναι… μαμάκιας
Θέλει τα γεμιστά όπως τα έφτιαχνε η μαμά του, δεν έχει βάλει ποτέ στη ζωή του πλυντήριο, η ηλεκτρική σκούπα φαντάζει στα μάτια του μυθολογικό τέρας και η επικοινωνία του με την «μανούλα» είναι απαράβατος νόμος της καθημερινότητας: Όσο περισσότερο ισχύουν τα παραπάνω για έναν άνδρα, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να στραφεί η σύντροφος σε υπηρεσίες όπως αυτές της ιστοσελίδας VictoriaMilan.

*Είναι τσιγκούνης
Ακόμη κι αν ξεπεράσει όλα τα παραπάνω, αν η γυναίκα αντιληφθεί… καβούρια στην τσέπη και μια μίζερη θεώρηση της καθημερινότητας, θα βρει τρόπους να «εμπλουτίσει» την αισθηματική της ζωή.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v