Οκτώ λάθος συμβουλές που "μάθαμε" για τις σχέσεις

Τις διαβάσατε στα περιοδικά, τις συζητήσατε με τους φίλους/ες σας, εν μέρει τις πιστέψατε. Οκτώ συμβουλές για το σεξ και τις σχέσεις που κάθε άλλο παρά χρήσιμες είναι.
Οκτώ λάθος συμβουλές που μάθαμε για τις σχέσεις
Λίγο τα γυναικεία περιοδικά, λίγο τα εκατοντάδες sites με «ειδικούς» περί σχέσεων και σεξ, λίγο οι αυθαίρετες συμβουλές του Internet έχουν οδηγήσει στο παπαγάλισμα συγκεκριμένων απόψεων οι οποίες δυστυχώς ακολουθούνται από πολλούς.

Αν έπρεπε να τις αναφέρουμε όλες, πιθανώς να μην μας έφτανε ένας server στο In2life. Επομένως συγκεντρώσαμε τις πιο δημοφιλείς, για να ξέρετε τι πρέπει να αποφύγετε.

* Μένετε μαζί για τα παιδιά
Μην το κάνετε σε καμία περίπτωση. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από δύο μίζερους γονείς οι οποίοι δεν παίρνουν διαζύγιο «για να είναι καλά το παιδί» και φυσικά η κατάσταση στο σπίτι σε αυτήν την περίπτωση κάθε άλλο παρά χαρούμενη μπορεί να είναι.

* Ο έρωτας «χτυπά» όταν δεν τον αναζητείς
Από την μία πλευρά, η φράση αυτή βγάζει νόημα – πράγματι νομίζουμε ότι ο έρωτας μας χτυπά την πόρτα όταν σταματάμε να γκρινιάζουμε και ζούμε την ζωή μας έχοντας διάφορα ενδιαφέροντα και χόμπι. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να γράψουμε στα παλιά μας υποδήματα οποιαδήποτε πρόταση για ραντεβού/συνάντηση/ποτό μια στο τόσο.

* Μετά από μια ηλικία, θα πρέπει να ρίξεις τις απαιτήσεις σου
Εντάξει, αν είστε 80 χρονών και περιμένετε τον Brad Pitt να έρθει κάτω από το μπαλκόνι σας και να σας κάνει καντάδα φορώντας ασημένια all star και φράκο τότε πιθανώς να χρειαστεί να το πάτε λίγο πιο… χαλαρά με τις απαιτήσεις σας. Όμως οι άνθρωποι δεν είναι αυτοκίνητα, να χάνουν την αξία τους όσο περνούν τα χρόνια. Το ίδιο και τα στάνταρ μας από τους πιθανούς συντρόφους μας.

* Η συγκατοίκηση θα λύσει τα περισσότερα προβλήματά σας
Ποιος άνθρωπος δεν έχει κοιτάξει κατάματα τον σύντροφό του στο σπίτι που συγκατοικούν, ενώ τσακώνονται και να σκεφτεί: «πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα αν δεν μέναμε μαζί;». Απάντηση: Κανείς. Η συγκατοίκηση με τον/την σύντροφο, αν υφίστανται ήδη προβλήματα στη σχέση, το μόνο που θα κάνει είναι να χειροτερέψει δραματικά την κατάσταση.

* Ένα μωρό θα σας φέρει πιο κοντά από ποτέ
Σίγουρα ένα μωρό θα σας φέρει πιο κοντά.. στο να θέλετε να σκοτώσετε κόσμο επειδή δεν κλείνετε μάτι το βράδυ, επειδή δεν μπορείτε να ζήσετε ελεύθερα τη ζωή σας (σεξουαλική ή κοινωνική) και δεν έχετε καθόλου χρόνο για εσάς. Τα μωρά δεν είναι παίξε γέλασε. Αν λοιπόν η σχέση σας δεν είναι 100% σταθερή, ο ερχομός ενός μωρού θα κάνει τη σχέση σας ακόμα πιο πιεστική.

* Μια φορά άπιστος, για πάντα άπιστος
Όπως και με κάθε λαϊκή ρήση, η εν λόγω φράση κρύβει μια δόση αλήθειας. Όπως όπως και κάθε λαϊκή ρήση, έτσι και αυτή, παραείναι απλοϊκή για να περιγράψει έναν άνθρωπο και επίσης δεν είναι ακριβής για το κατά πόσο κάποιος θα επαναλάβει το ατόπημα. Είναι πολύ εύκολο να θεωρήσει κανείς έναν «πρώην» άπιστο ως «λάθος άνθρωπο» και να τον σβήσει για πάντα από τη ζωή του. Όμως η πιθανότητα να πληγωθούμε ή να πληγώσουμε είναι παρούσα σε κάθε σχέση, και αυτό δε σημαίνει ότι αυτόματα θα πρέπει να αφορίσουμε με αυτόν τον τρόπο μια πιθανή σχέση επειδή νομίζουμε ότι θα πληγωθούμε. Σε καμία περίπτωση όμως αυτό δεν υποδηλώνει ότι μπορούμε να βουτήξουμε στα τυφλά σε οτιδήποτε μας συναρπάσει, χωρίς πρώτα να εξετάσουμε κατ’ αρχήν ποιον έχουμε απέναντί μας.

* Αν ο/η σύντροφός σας κάνει κάτι που δεν σας αρέσει, μην του κάτσετε
Μακράν η πιο καλτ συμβουλή από όλες, βρίσκει δυστυχώς εφαρμογή σε χιλιάδες σχέσεις και με ακόμα περισσότερες αφορμές. «Δεν έβγαλες τα σκουπίδια; Δεν έχει σεξ!». Εντάξει, μπορεί το πράγμα να δούλεψε με τη Λυσιστράτη, όμως στις σύγχρονες σχέσεις δεν υφίσταται Πελοποννησιακός Πόλεμος. Το μόνο που υφίσταται είναι το γεγονός ότι δεν έβγαλε έξω τα σκουπίδια. Προτιμήστε λοιπόν την κουβέντα από την αποχή. Απλά πράγματα.

* Μην του κάτσετε αμέσως
Εξίσου δημοφιλής συμβουλή, ιδιαίτερα στο γυναικείο φίλο το οποίο εν πολλοίς θεωρεί ότι το σύντομο σεξ είναι κάτι σαν το προπατορικό αμάρτημα. Σε αντίθεση με την χριστιανική αντίληψη, το τι θα κάνετε στο κρεβάτι σας και με ποιον θα το κάνετε δεν έχει καμία μα καμία απολύτως σχέση με το αν είστε ηθικοί ή όχι. Αν θέλετε να κάνετε σεξ με κάποιον, κάντε το και αγνοήστε αντίστοιχες «συμβουλές».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v