Μειώνεται η τιμή του εισιτηρίου του μετρό

Στα 1,20€ θα διαμορφωθεί το εισιτήριο για όλα τα Μέσα από τον Σεπτέμβριο, ενώ αντίστοιχη μείωση προβλέπεται και για την μηνιαία κάρτα.
Μειώνεται η τιμή του εισιτηρίου του μετρό
Την μείωση της τιμής των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αττικής ανακοίνωσε ο υπουργός υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδης, επισημαίνοντας πως από τον προσεχή Σεπτέμβριο το ενιαίο εισιτήριο για όλα τα Μέσα θα στοιχίζει 1,20€.

Συγκεκριμένα, το εισιτήριο για όλα τα Μέσα που στοίχιζε 1,40€ θα μειωθεί κατά 0,20€ και θα καταργήσει με αυτό τον τρόπο τα δύο διαφορετικά εισιτήρια που ίσχυαν ως σήμερα, που το εισιτήριο μονής διαδρομής για λεωφορείο, τρόλεϊ ή τραμ στοίχιζε 1,20€.

Η μηνιαία κάρτα για όλα τα Μέσα θα στοιχίζει πλέον 30€, από τα 45€ που κοστίζει σήμερα, ενώ η μειωμένη κάρτα θα γνωρίσει ανάλογη μείωση στην τιμή, δηλαδή θα κοστίζει πλέον 15€. Καταργείται ωστόσο η μηνιαία κάρτα αποκλειστικά για λεωφορεία/τρόλεϊ/τραμ που στοιχίζει 20€.

Επιπλέον, ο υπουργός ανακοίνωσε πως προωθείται το μέτρο της τοποθέτησης «τουρνικέ» στα λεωφορεία, ώστε η είσοδος των επιβατών να γίνεται μόνο από την πόρτα του οδηγού, ενώ θα εντατικοποιηθούν και οι έλεγχοι κομίστρου. Τέλος, θα υπάρξουν αλλαγές στα δρομολόγια, έτσι ώστε τα οδικά Μέσα να τροφοδοτούν πιο αποτελεσματικά τα Μέσα σταθερής τροχιάς.

Σημειώστε πως ο ΟΑΣΑ, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, θα λανσάρει mobile εφαρμογή για αγορά εισιτηρίου, ενώ θα ξεκινήσει την διάθεση εισιτηρίου σε 5.000 σημεία πώλησης (περίπτερα, ψιλικατζίδικα κλπ) για να θέσει τέλος στο μόνιμο πρόβλημα των επιβατών οδικών Μέσων που αδυνατούν να βρουν εισιτήρια.

Δείτε την ανακοίνωση του υπουργείου εδώ
 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v