Έτσι θα είναι οι νέοι συρμοί του αθηναϊκού μετρό

Δείτε πώς θα είναι οι δεκαεπτά νέοι συρμοί του μετρό που θα εξυπηρετούν το αθηναϊκό επιβατικό κοινό στο προσεχές διάστημα.
Έτσι θα είναι οι νέοι συρμοί του αθηναϊκού μετρό
Έτοιμοι να μπουν στις ράγες του αθηναϊκού μετρό είναι οι 17 νέας γενιάς συρμοί που απέκτησε η «Αττικό Μετρό». Όπως ανακοίνωσε η εταιρία, οι νέοι συρμοί είναι κορεατικής τεχνολογίας και κόστισαν 155 εκατομμύρια ευρώ.

Διαθέτουν μεταξύ άλλων σύγχρονο σύστημα πληροφόρησης επιβατών σε κάθε βαγόνι, κλιματισμό, νέα συστήματα ασφαλείας και χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση. Πιο συγκεκριμένα, οι συρμοί διαθέτουν διπλές οθόνες LCD σε κάθε βαγόνι, ηλεκτρονικούς χάρτες πάνω από τις πόρτες, κάμερες, ενδείξεις μη λειτουργούσας πόρτας για έγκαιρη ενημέρωση των επιβατών, υψηλή αντοχή σε φορτία, νέο σύστημα ανίχνευσης καπνού, παράθυρα διαφυγής και καλύτερη προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ.

Οι συρμοί θα τεθούν σταδιακά σε κυκλοφορία, για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες που δημιούργησαν οι πρόσφατες επεκτάσεις του μετρό, αλλά και αυτές που θα προκύψουν από την νέα επέκταση προς Πειραιά.

Τα νέα οχήματα παραδόθηκαν στη ΣΤΑΣΥ μετά τους απαραίτητους ελέγχους. Μάλιστα, οι ιδιαίτερα φιλικοί προς το περιβάλλον συρμοί είναι συμβατοί με τις τεχνολογικές αναβαθμίσεις που προβλέπονται κατά τα επόμενα χρόνια στις γραμμές 2 και 3.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v