Κοινωνικό μέρισμα: Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι

Νέα κριτήρια για την χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος εξετάζει η κυβέρνηση. Δείτε ποιοι θα είναι οι νέοι δικαιούχοι του οικονομικού βοηθήματος.
Κοινωνικό μέρισμα: Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι
Η επανεξέταση των κριτηρίων για την χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος αναμένεται να συζητηθεί σε νέα σύσκεψη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, πιθανότατα το μεσημέρι της Τρίτης, με σκοπό να ωφεληθούν ένας νέος αριθμός πολιτών, καθώς περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ του πρωτογενούς πλεονάσματος παραμένουν αδιάθετα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr, στην σύσκεψη της αρμόδιας επιτροπής θα συζητηθεί η νέα «δεξαμενή» δικαιούχων του μερίσματος: Πρώτη δεξαμενή θα είναι οι περίπου 750.000 νέοι άνεργοι του 2013 και η δεύτερη θα είναι όσοι έπεσαν κάτω από τα εισοδηματικά όρια του 2013. Εξετάζεται επίσης η πιθανότητα διεύρυνσης εισοδηματικών κριτηρίων για όλους με μείωση του επιδόματος.

Σημειώνεται ότι μέχρι τις 10 Ιουνίου θα λάβουν το μέρισμα περίπου 160.000, ενώ από τις ήδη εγκριθείσες αιτήσεις προκύπτουν 100.000 νέες επιτυχείς αιτήσεις. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως από τα 450 εκατομμύρια ευρώ που διατέθηκαν για το κοινωνικό μέρισμα, έχουν ήδη δοθεί τα 200 εκατομμύρια. Μέχρι σήμερα έχουν υποβάλει αίτηση περίπου 820.000 άτομα.

Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε ακόμη να υποβάλετε αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v