ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Ενδιαφέρον πείραμα: Θα βοηθούσατε έναν άγνωστο;

Ένα ενδιαφέρον πείραμα κατέγραψαν σε video δύο Γάλλοι, αποδεικνύοντας πως η ανθρωπιά μας… εξαρτάται από την εμφάνιση του άλλου.

Ενδιαφέρον πείραμα: Θα βοηθούσατε έναν άγνωστο;

Ένας άνδρας με μάλλον ατημέλητη εμφάνιση, τζιν και σκούφο στο κεφάλι πλησιάζει στην είσοδο του παρισινού μετρό, αρχίζει να βήχει και καταρρέει, ζητώντας βοήθεια. Ένας άλλος άνδρας παθαίνει το ίδιο ακριβώς πράγμα, μόνο που εκείνος τυχαίνει να φορά κοστούμι. Ποιον από τους δύο θα βοηθούσατε;

Το ενδιαφέρον – όσο και στενάχωρο – πείραμα που κατέγραψε μία παρέα γάλλων χρηστών του Youtube απέδειξε πως η ανθρωπιά μας εξαρτάται από την εξωτερική εμφάνιση του άλλου, και πως η πρόθεσή μας να βοηθήσουμε έναν άγνωστο έχει πολύ συγκεκριμένα κριτήρια.

Ο πρώτος νεαρός που προσποιήθηκε λιποθυμία σε δημόσιο χώρο έμεινε στο έδαφος για αρκετά λεπτά αλλά κανείς δεν σταμάτησε να τον βοηθήσει ή να δει τι έπαθε, ενώ στον δεύτερο άνδρα, οι περαστικοί έσπευσαν αμέσως για να διαπιστώσουν αν είναι καλά. «Πώς θα σας φαινόταν αν ήσασταν εσείς στη θέση του; Τι θα γινόταν αν κανείς δεν σας βοηθούσε όταν είχατε ανάγκη;», αναφέρει το video με το κοινωνικό πείραμα, που μπορείτε να δείτε παρακάτω.«Με τις απλές αλλά ηρωικές πράξεις μπορούμε να εκτιμήσουμε την έννοια της λέξης “ανθρωπιά”. Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο», καταλήγει το video.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v