Ενδιαφέρον πείραμα: Θα βοηθούσατε έναν άγνωστο;

Ένα ενδιαφέρον πείραμα κατέγραψαν σε video δύο Γάλλοι, αποδεικνύοντας πως η ανθρωπιά μας… εξαρτάται από την εμφάνιση του άλλου.
Ενδιαφέρον πείραμα: Θα βοηθούσατε έναν άγνωστο;
Ένας άνδρας με μάλλον ατημέλητη εμφάνιση, τζιν και σκούφο στο κεφάλι πλησιάζει στην είσοδο του παρισινού μετρό, αρχίζει να βήχει και καταρρέει, ζητώντας βοήθεια. Ένας άλλος άνδρας παθαίνει το ίδιο ακριβώς πράγμα, μόνο που εκείνος τυχαίνει να φορά κοστούμι. Ποιον από τους δύο θα βοηθούσατε;

Το ενδιαφέρον – όσο και στενάχωρο – πείραμα που κατέγραψε μία παρέα γάλλων χρηστών του Youtube απέδειξε πως η ανθρωπιά μας εξαρτάται από την εξωτερική εμφάνιση του άλλου, και πως η πρόθεσή μας να βοηθήσουμε έναν άγνωστο έχει πολύ συγκεκριμένα κριτήρια.

Ο πρώτος νεαρός που προσποιήθηκε λιποθυμία σε δημόσιο χώρο έμεινε στο έδαφος για αρκετά λεπτά αλλά κανείς δεν σταμάτησε να τον βοηθήσει ή να δει τι έπαθε, ενώ στον δεύτερο άνδρα, οι περαστικοί έσπευσαν αμέσως για να διαπιστώσουν αν είναι καλά. «Πώς θα σας φαινόταν αν ήσασταν εσείς στη θέση του; Τι θα γινόταν αν κανείς δεν σας βοηθούσε όταν είχατε ανάγκη;», αναφέρει το video με το κοινωνικό πείραμα, που μπορείτε να δείτε παρακάτω.



«Με τις απλές αλλά ηρωικές πράξεις μπορούμε να εκτιμήσουμε την έννοια της λέξης “ανθρωπιά”. Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο», καταλήγει το video.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v