Βίντεο: Πώς αντιδράμε απέναντι στη βία

Ενδιαφέρον πείραμα καταγεγραμμένο σε video αποδεικνύει πως είμαστε ιδιαίτερα ανεκτικοί στην βία εναντίον ανδρών. Μήπως τελικά η ισότητα των φύλων είναι μύθος;
Βίντεο: Πώς αντιδράμε απέναντι στη βία
Μήπως τελικά η ισότητα μεταξύ των δύο φύλων είναι μύθος; Αυτό θα αναρωτηθείτε μετά το τέλος του παρακάτω video, αλλά όχι για τον προφανή λόγο: Ένα ζευγάρι βάλθηκε να αποδείξει ότι ενώ η κοινή γνώμη δεν ανέχεται την βία κατά των γυναικών, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την βία εναντίον των ανδρών.

Συγκεκριμένα, το ενδιαφέρον πείραμα που κατέγραψε κρυφή κάμερα σε ένα πολυσύχναστο πάρκο του Λονδίνου, περιλάμβανε δύο διαφορετικές λήψεις: Στην πρώτη, το ζευγάρι ξεκινά έναν καυγά, κατά τον οποίο ο άνδρας σπρώχνει και φωνάζει στην φίλη του, ενώ στη δεύτερη, ο ίδιος καυγάς ξεκινά από την γυναίκα, η οποία σπρώχνει, χτυπά και βρίζει τον άνδρα που τη συνοδεύει.

Σωστά (ή ίσως και λάθος) μαντέψατε: Στην πρώτη περίπτωση, αρκετοί ήταν οι περαστικοί που έσπευσαν να υπερασπιστούν την γυναίκα-«θύμα», βάζοντας στη θέση του τον άνδρα. Στη δεύτερη περίπτωση, όμως, οι περαστικοί απλώς παρακολουθούσαν χαχανίζοντας το θέαμα μιας γυναίκας να ασκεί βία στον φίλο της.

Το video δημιούργησε η κίνηση DareLondon και έχει στόχο να αναδείξει το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας κατά των ανδρών – και, τελικά, την ενδοοικογενειακή βία ανεξαρτήτως φύλου, αφού όπως λέει και το hashtag της προσπάθειας, #ViolenceIsViolence. Δείτε παρακάτω το video:


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v