Κοινωνικό μέρισμα: Πώς θα υποβάλετε την αίτηση

Πώς θα μάθετε αν δικαιούστε το κοινωνικό μέρισμα και πώς θα συμπληρώσετε την αίτηση; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να λάβετε το πολύτιμο χρηματικό βοήθημα.
Κοινωνικό μέρισμα: Πώς θα υποβάλετε την αίτηση
Περισσότεροι από 140.000 φορολογούμενοι έσπευσαν να υποβάλουν αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα κατά την διάρκεια των διακοπών του Πάσχα. Ποιοι όμως το δικαιούνται και πώς θα επιλεγούν οι «τυχεροί»; Τι πρέπει να προσέξετε αν ανήκετε στους δικαιούχους;

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, περίπου 40.000 αιτήσεις ήδη απορρίφθηκαν, ενώ έχουν επιλεγεί περίπου 22.000 νοικοκυριά που θα λάβουν συνολικά 13,5 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, όσοι δικαιούχοι υποβάλουν την αίτηση ηλεκτρονικά ως τις 30 Απριλίου, θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα, που ξεκινά από 500€ και κλιμακώνεται ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση, ως τις 10 Μαΐου.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο www.gsis.gr, μέσα από μία απλή διαδικασία συμπλήρωσης της φόρμας «Αίτηση κοινωνικού μερίσματος». Αφού κάνετε log in στο Taxisnet με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης, καλείστε να συμπληρώσετε την ένδειξη «Έγγαμος», το ΑΜΚΑ, το έτος γέννησης και σε ειδικό πεδίο αν πρόκειται για άτομο με αναπηρία 67% και άνω. Στο επόμενο πεδίο συμπληρώνετε τα μέλη της οικογένειάς σας και στο τελευταίο πεδίο το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού, τον αριθμό του τηλεφώνου και το email σας. Αφού τσεκάρετε την επιλογή «υπεύθυνης δήλωσης» ότι τα στοιχεία είναι αληθή, κάνετε κλικ στην «Οριστικοποίηση Αίτησης».

Όπως σημείωσε σε ανάρτησή του στο facebook ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης, "δεν χρειάζεται να ρωτήσετε αν μπορείτε να το πάρετε ή όχι. Κάντε αίτηση και θα σας το πει το σύστημα".

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το κοινωνικό επίδομα μέσα από 20 ερωτήσεις-απαντήσεις στο Euro2day.gr και επιπλέον οδηγίες για τη συμπλήρωση εδώ.

 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v