Διαγράφονται 180.000 αιώνιοι φοιτητές

Τελευταία ευκαιρία να πάρουν πτυχίο μέχρι τον Ιούνιο δίνει το Υπουργείο Παιδείας σε 180.000 φοιτητές που έχουν εισαχθεί πριν από το 2006.
Διαγράφονται 180.000 αιώνιοι φοιτητές
Τελεσίγραφο στους φοιτητές που έχουν εισαχθεί σε σχολές πριν από το 2006 να πάρουν πτυχίο μέχρι τον Ιούνιο, αλλιώς θα διαγραφούν, στέλνει για πρώτη φορά το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, περίπου 180.000 άτομα θα απολέσουν οριστικά τη φοιτητική τους ιδιότητα τον ερχόμενο Ιούνιο, αφού ο νέος νόμος προβλέπει ότι όσοι είχαν εισαχθεί στα ΑΕΙ πριν από το 2006 και δεν πέρασαν τις εξετάσεις σε όλα τα μαθήματα θα πρέπει τώρα να πάνε στα... σπίτια τους.

Ήδη σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοικήσεων έχουν αυξηθεί οι φοιτητές στα αμφιθέατρα που παρακολουθούν μαθήματα αλλά και αυτοί που παίρνουν πτυχίο, γεγονός που όπως λένε οι πρυτάνεις είναι εμφανές στις τελετές ορκωμοσίας.

Επιπλέον, για πρώτη φορά τίθεται σε ισχύ ο χρονικός περιορισμός των σπουδών. Συγκεκριμένα, οι φοιτητές που εισήχθησαν από το ακαδημαϊκό έτος 2011-12 και έπειτα θα διατηρούν τη φοιτητική τους ιδιότητα για 12 εξάμηνα αν πρόκειται για σχολές με διάρκεια σπουδών τα τέσσερα έτη, για 4 εξάμηνα αν η σχολή τους έχει διάρκεια σπουδών τα δέκα εξάμηνα και για 16 εξάμηνα για τμήματα με μεγαλύτερη διάρκεια σπουδών, όπως η Ιατρική.

Πηγές: Έθνος και Εφημερίδα των Συντακτών
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v