ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Ε.Ε.: Παράνομη η διατήρηση προσωπικών δεδομένων

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έβγαλε ιστορική απόφαση, κατά της αποθήκευσης προσωπικών δεδομένων από τις εταιρείες τηλεπικοινωνίας.

Ε.Ε.: Παράνομη η διατήρηση προσωπικών δεδομένων

Οι προασπιστές των ατομικών δικαιωμάτων έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν από χθες, καθώς σε μια ιστορική του απόφαση, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης γνωμοδότησε εναντίον της νομοθεσίας που επέβαλλε σε τηλεπικοινωνιακές εταιρείες να διατηρούν τα δεδομένα τω χρηστών έως και δύο χρόνια και η οποία είχε θεσπιστεί το 2006 ελέω τρομοκρατικών χτυπημάτων.

Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο αποφάσισε ότι η διατήρηση των αρχείων που σχετίζονται με τους πελάτες από τις εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και εταιρειών παροχής Internet είναι παράνομη, ενώ έκρινε ότι η συγκεκριμένη πρακτική έρχεται σε αντίθεση με τη θεμελιώδη αρχή του σεβασμού της ιδιωτικής ζωής και την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Επίσης, σύμφωνα με την απόφαση, τα δεδομένα που συλλέγονται «δίνουν ακριβείς πληροφορίες για την ιδιωτική ζωή των ατόμων, συνήθειες της καθημερινότητάς τους, στοιχεία μόνιμης ή προσωρινής κατοικίας, καθημερινές μετακινήσεις, δραστηριότητες, κοινωνικές σχέσεις και ενδιαφέροντα».

Ν.Γ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v