ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Ποια είναι η καλύτερη πόλη του κόσμου για να ζεις

Η Βιέννη κρατά τον «θρόνο» της καλύτερης ποιότητας ζωής στον κόσμο. Μάθετε τις υπόλοιπες πρωταθλήτριες της λίστας με τις κορυφαίες πόλεις για να ζει κανείς.

Ποια είναι η καλύτερη πόλη του κόσμου για να ζεις

Η Βιέννη, η γενέτειρα του Μότσαρτ και του Φρόιντ, διατηρεί τον τίτλο της πόλης με την υψηλότερη ποιότητα ζωής, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Mercer για τις καλύτερες πόλεις για διαμονή και εργασία.

Τη Βιέννη ακολουθούν η Ζυρίχη της Ελβετίας, το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται το Μόναχο της Γερμανίας. Έπονται στην πέμπτη θέση το Βανκούβερ του Καναδά και στην έκτη και στην έβδομη οι γερμανικές πόλεις Ντίσελντορφ και Φρανκφούρτη.«Οι ευρωπαϊκές πόλεις χαίρουν γενικά υψηλής ποιότητας ζωής σε σχέση με τις άλλες περιοχές», σχολίασε ο Slagin Parakatil, ερευνητής της Mercer, κάνοντας λόγο για «πολύ υψηλής ποιότητας» υγειονομική περίθαλψη, υποδομές και εγκαταστάσεις αναψυχής, καθώς και για πολιτική σταθερότητα και σχετικά χαμηλά επίπεδα εγκληματικότητας.

Σημαντικές απουσίες σημειώθηκαν από τη λίστα, όπως το Λονδίνο επί παραδείγματι, που δεν κατάφερε να σκαρφαλώσει στην κορυφαία δεκάδα λόγω των χαμηλών βαθμολογιών που πέτυχε σε ό,τι αφορά την ατμοσφαιρική ρύπανση και την κυκλοφοριακή συμφόρηση, και κατατάσσεται στην 38η θέση.Μάθετε για τις υπόλοιπες πόλεις που περιέχονται στην έρευνα της Mercer στο Euro2day.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι τρομάζουν με τις καινούργιες ιδέες. Αυτό που με τρομάζει εμένα είναι οι παλιές."

John Cage, 1912-1992, Αμερικανός συνθέτης & μουσικολόγος

  • 1798 - Ο Λουί Αλεξάντρ Μπερτιέ εισβάλλει στην Ρώμη, κηρύσσει μια Ρωμαϊκή Δημοκρατία στις 15 Φεβρουαρίου και στις 20 Φεβρουαρίου αιχμαλωτίζει τον Πάπα Πίο ΣΤ΄.
    1840 - Γάμος της Βασίλισσας Βικτωρίας με τον πρίγκιπα Αλβέρτο
    1947 - Τα Δωδεκάνησα περνούν με Συνθήκη από την Ιταλία στην Ελλάδα.
    1947 - Ίδρυση της Μεγάλης Σοσιαλιστικής Αραβικής Λαϊκής Τζαμαχιρίγια της Λιβύης

© 2002-2020 MEDIA2DAY