ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Η Mozilla αποκαλύπτει ποιοι μας παρακολουθούν online

Η Mozilla παρουσίασε το νέο εργαλείο της για Firefox, το οποίο αποκαλύπτει ποια sites παρακολουθούν την online δραστηριότητά μας για λόγους marketing.

Η Mozilla αποκαλύπτει ποιοι μας παρακολουθούν online

Το εργαλείο «Lightbeam», ένα δωρεάν add-on για το πρόγραμμα περιήγησης Firefox παρουσίασε το ίδρυμα Mozilla. Με αυτό το πρόσθετο, ο χρήστης του διαδικτύου μπορεί να βλέπει ποιοι παρακολουθούν τις διαδικτυακές του συνήθειες.

Συγκεκριμένα, με ένα γράφημα, το πρόγραμμα μπορεί να εμφανίσει ποιες από τις ιστοσελίδες που επισκέπτεται ο κάθε χρήστης εγκαθιστούν αρχεία δεδομένων στον υπολογιστή του, τα λεγόμενα «cookies», ώστε να καταγράφουν τις online συνήθειές του και να αξιοποιούν τις πληροφορίες για πιο στοχευμένες τακτικές διαφήμισης και marketing.

Η δημιουργία του Lightbeam αποτελεί μία από τις προσπάθειες της Mozilla να καθιερώσει μεγαλύτερη διαφάνεια στην διαδικτυακή «καθημερινότητα». Το πρόγραμμα αποτελεί τελειοποιημένο «αντικαταστάτη» του παλαιότερου «Collusion» που είχε επίσης αναπτύξει η Mozilla. Οι ιθύνοντες, βέβαια, σπεύδουν να τονίσουν πως δεν είναι αντίθετοι στην χρήση των cookies, αλλά ότι απλώς οι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν πότε αυτά εγκαθίστανται και πότε χρησιμοποιούνται τα δεδομένα τους.

Δείτε περισσότερα στην παρακάτω video-παρουσίαση του Lightbeam:Πηγή: Guardian

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v