Επίδομα θέρμανσης: Πώς θα δοθεί και σε ποιους

Σε αλλαγή των κριτηρίων και του τρόπου καταβολής του πετρελαίου θέρμανσης προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Πώς θα δοθεί και υπό ποιες προϋποθέσεις.
Επίδομα θέρμανσης: Πώς θα δοθεί και σε ποιους
Ελαστικότερους όρους χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης εξετάζει η Κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, έτσι ώστε να το λάβει περισσότερος κόσμος φέτος.

Το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει μάλιστα το ενδεχόμενο μείωσης των εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος, αλλά και την προπληρωμή του πριν από την έναρξη της χειμερινής περιόδου, δηλαδή στις 15 Οκτωβρίου, ώστε να διευκολυνθούν τα νοικοκυριά να προμηθευτούν πετρέλαιο.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα, οι δικαιούχοι θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση στο υπουργείο Οικονομικών για να εγκριθεί το επίδομα. Δικαιούχοι επιδόματος θέρμανσης θα είναι οι άγαμοι με εισόδημα ως 25.000 ευρώ, οι έγγαμοι με εισόδημα ως 35.000 ευρώ, και οι μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα ως 38.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πέρυσι το επίδομα θέρμανσης έμεινε ουσιαστικά στα… αζήτητα, καθώς ενώ είχαν δεσμευτεί στον προϋπολογισμό 200 εκατομμύρια ευρώ απορροφήθηκαν μόλις τα 80 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας: «Σκοπεύουμε να ελαφρύνουμε τα κριτήρια, να δούμε τι δεν πήγε καλά, μήπως δεν υπήρχε ενημέρωση. Διότι, όντως μου λένε ότι σε γειτονιές ένα νοικοκυριό πήρε το επίδομα, ένα άλλο όμως όχι. Θέλουμε να δούμε ακριβώς τι συνέβη και γιατί από τα περίπου 260 εκατ. ευρώ που είχαμε για επίδομα θέρμανσης η απορρόφηση ήταν πολύ μικρή, περίπου 80 εκατ. ευρώ. Βέβαια, δεν ήταν βαρύς ο χειμώνας που πέρασε. Πολύς κόσμος χρησιμοποίησε υποκατάστατα μέσα, ίσως λίγο περιβαλλοντικώς επικίνδυνα. Θα δούμε πώς μπορούμε να ελαστικοποιήσουμε τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης και να τα κάνουμε περισσότερο ελκυστικά στον κόσμο».

Πηγή: Καθημερινή, Πρώτο Θέμα
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v