ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Γιατί φεύγουν από την χώρα οι έλληνες επιστήμονες;

Περισσότεροι από 120.000 έλληνες επιστήμονες έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την «εξαγωγή εγκεφάλων» στο εξωτερικό.

Γιατί φεύγουν από την χώρα οι έλληνες επιστήμονες;

«Θέλω να μείνω Ελλάδα, γιατί δεν νομίζω ότι μετά τις σπουδές μας το όνειρό μας είναι να γίνουμε επιστημονικοί μετανάστες. Δυστυχώς, αυτό είναι το μέλλον που μας προσφέρουν». Αυτά τα λόγια ενός φοιτητή της Ιατρικής Αθηνών συνοψίζουν την σκληρή αλήθεια για την μεγάλη επιστημονική μετανάστευση, όπως την κατέγραψε σε έρευνά του το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η φυγή στο εξωτερικό είναι μονόδρομος», αναφέρει με τη σειρά του νεαρός φοιτητής Επικοινωνίας από τη Θεσσαλονίκη, εκπροσωπώντας δεκάδες χιλιάδες νέους επιστήμονες και ειδικούς που εγκαταλείπουν μαζικά τον τελευταίο καιρό την χώρα για να ψάξουν αλλού – εκεί που οι σπουδές και η κατάρτισή τους θα έχουν αντίκρισμα- την τύχη τους.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του καθηγητή του ΑΠΘ, Λόη Λαμπριανίδη, που πραγματοποίησε έρευνα ανάμεσα σε 2.800 έλληνες επιστήμονες οι οποίοι εργάζονται στο εξωτερικό, περισσότεροι από 120.000 από το επιστημονικό δυναμικό της Ελλάδας έχουν εγκαταλείψει την χώρα.

Το σκηνικό της αιμορραγίας και της «εξαγωγής εγκεφάλων» περιγράφεται διεισδυτικά στην έρευνα του ΑΠΕ-ΜΠΕ που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω video.Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v