Συγκλονιστικές εικόνες από την αθηναϊκή πλημμύρα

Χάος, νερό και λάσπη επεφύλασσε αυτή η Παρασκευή στην πρωτεύουσα, καθώς η πρωτοφανής καταιγίδα προκάλεσε πλημμύρες, διαταραχές στην κυκλοφορία, και τον θάνατο μιας άτυχης γυναίκας. Δείτε εικόνες από την θεομηνία.
Συγκλονιστικές εικόνες από την αθηναϊκή πλημμύρα
Το πλήρες χάος προκλήθηκε το πρωί της Παρασκευής στους αθηναϊκούς δρόμους, εξαιτίας της σφοδρής καταιγίδας που έπληξε την Αττική και πλημμύρισε πολλές περιοχές της. Η βροχή μετέτρεψε δεκάδες κεντρικούς δρόμους σε χείμαρρους, πολλά αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν ή… επέπλευσαν και πέρα από το κυκλοφοριακό πρόβλημα, η πρωτεύουσα θρήνησε και μία νεκρή γυναίκα, η οποία σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές πιθανότατα έπαθε έμφραγμα όσο ήταν εγκλωβισμένη στο αυτοκίνητό της στο Χαλάνδρι.

«Πιθανότατα είναι η χειρότερη καταιγίδα εδώ και 52 χρόνια», δήλωσε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος στην δημόσια τηλεόραση. Κατά την διάρκειά της, έκλεισαν κεντρικές οδικές αρτηρίες, όπως η λεωφόρος Πειραιώς, καθώς και σταθμοί του μετρό και του προαστιακού σιδηρόδρομου.

Οι φωτογραφίες που βλέπετε στο δημοσίευμα αποτυπώνουν το σκηνικό που συνάντησε ο φωτογράφος του πρακτορείου Reuters, Γιάννης Κολεσίδης, στα βόρεια προάστια, όπου μία γυναίκα εγκλωβίστηκε από τον χείμαρρο λάσπης στο αυτοκίνητό της και κάποιοι προσπάθησαν να την σώσουν.

Μέχρι το μεσημέρι, οι διασωστικές αρχές έλαβαν τουλάχιστον εννιακόσια τηλεφωνήματα από το λεκανοπέδιο, για βοήθεια σε εκατοντάδες πλημμυρισμένα σπίτια. Το απόγευμα της Παρασκευής, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ξεκίνησαν σταδιακά να λειτουργούν και πάλι ομαλά.






Πηγή: Reuters
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v