ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον… Google

Μέτρα για την προστασία των χρηστών της Google από την… ίδια την Google σχεδιάζει να λάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκφράζοντας ανησυχίες για την πολιτική της εταιρίας σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της.

Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον… Google

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα ‘βαλε με την… Google. Από τα «κεντρικά» της Ευρώπης ετοιμάζονται έρευνες και μέτρα με τα οποία θα κληθεί η εταιρία να συμμορφωθεί πριν το καλοκαίρι, για να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η ορθή χρήση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της.

Συγκεκριμένα, από τα κεντρικά της Ευρώπης διαβλέπουν «υψηλή επικινδυνότητα» όσον αφορά την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της Google, ιδιαίτερα μετά την αλλαγή των ρυθμίσεών της τον περασμένο Μάρτιο, ώστε να μπορεί ευκολότερα να συνδυάζει δεδομένα που αντλεί από ιστοσελίδες προκειμένου να «στοχεύει» πιο αποτελεσματικά με διαφημίσεις.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Ε.Ε. έδωσε στην Google περιθώριο τεσσάρων μηνών για να επανεξετάσει την πολιτική της, ώστε να μην αντίκειται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.Ο αμερικανικός κολοσσός δηλώνει πως η πολιτική του τηρεί την νομοθεσία της Ε.Ε., ωστόσο δεν πείθει τους αρμόδιους, οι οποίοι φαίνονται διατεθειμένοι να συνεχίσουν τις έρευνες και τις προτάσεις, με τις οποίες θα καλέσουν την γνωστή εταιρία να συμμορφωθεί μέσα στο προσεχές διάστημα.

Οι αλλαγές που προτείνονται στην Google αφορούν κυρίως τους παρακάτω τομείς:

-Την αλλαγή των ρυθμίσεων περί συγκατάθεσης χρηστών, ώστε να επιτρέπεται στα μέλη της να επιλέγουν υπό ποιες συνθήκες συλλέγονται δεδομένα, με ειδικά κουμπιά στην οθόνη

-Την δημιουργία ενός κεντρικού εργαλείου που θα επιτρέπει στους χρήστες να αποφασίζουν ποια από τις υπηρεσίες της Google παρέχει πληροφορίες γι’ αυτούς

-Την προσαρμογή των εργαλείων της ίδιας της εταιρίας ώστε να μειωθεί η χρήση δεδομένων σε επιτρεπτά και θεμιτά όρια – για παράδειγμα, να συλλέγονται δεδομένα χρηστών για να βελτιωθεί η ασφάλεια του διαδικτυακού περιβάλλοντος αλλά όχι για να γίνεται πιο στοχευμένη διαφήμιση

Πηγή: BBC

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2