ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Με διαβατήριο στο Λασίθι από τις 21 Φεβρουαρίου!

Την αποκοπή του Λασιθίου από το υπόλοιπο νησί ανακοίνωσαν κάτοικοι της ανατολικής Κρήτης, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης και λανσάροντας… διαβατήριο του Λασιθιστάν, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους ενάντια στην κυβέρνηση.

Με διαβατήριο στο Λασίθι από τις 21 Φεβρουαρίου!

«Καλώς ήρθατε στου διαόλου τη μάνα. Welcome to the devil’s mother». Με αυτή την επιγραφή, κυκλοφόρησε αυτές τις ημέρες το νέο «διαβατήριο» που επιτρέπει την είσοδο στην… Δημοκρατία του Λασιθιστάν.

Πρόκειται για την πρωτότυπη διαμαρτυρία των Λασιθιωτών, που δηλώνουν εξοργισμένοι από τις πολιτικές αποψίλωσης της κυβέρνησης, και είδαν μεταξύ άλλων τις υποδομές της υγείας και της παιδείας της περιοχής να χάνονται, αφού οδεύουν προς την συγχώνευση από την πολιτεία.

Έτσι, δόθηκε την Δευτέρα στην δημοσιότητα το διαβατήριο που μπορείτε να δείτε στην φωτογραφία, από το κρητικό portal PrismaNews.gr, το οποίο αναφέρει πως από τις 21 Φεβρουαρίου, το Λασίθι αποκόπτεται από την υπόλοιπη Κρήτη και για όσους επιθυμούν να διέλθουν από και προς τις πόλεις της ανατολικής Κρήτης θα πρέπει να έχουν… διαβατήριο.

«Μας παίρνουν ΤΕΙ, νοσοκομεία, υπηρεσίες, μαρίνες, μισθούς, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας. Μας φέρνουν χαράτσια, ανεργία, φτώχια, κατάθλιψη. Φτάνει πια! Παίρνουμε το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας στα χέρια μας», αναγράφει το οπισθόφυλλο του διαβατηρίου.

«Περισσότερες διευκρινίσεις για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής θα δοθούν στο “Λασιθιστάν” όπως αναφέρουν τον τόπο τους, θέλοντας να καταγγείλουν την πολιτεία για τον τρόπο με τον οποίο τους αντιμετωπίζει, στο Σελινάρι το πρωί της Τετάρτης», αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Πηγή: PrismaNews

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v