ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Δουλειές με… φούντες: Νέο fund επενδύει σε ινδική κάνναβη!

Αμερικανός επιχειρηματίας αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τις επενδυτικές προοπτικές της… κάνναβης, και ετοιμάζει επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων για έναν «παρθένο» τομέα της βιομηχανίας, η αγορά της οποίας υπολογίζεται στα πενήντα δισεκατομμύρια δολάρια.

Δουλειές με… φούντες: Νέο fund επενδύει σε ινδική κάνναβη!

Άνοιγμα σε… δουλειές με φούντες αποφάσισε να κάνει ανερχόμενος Αμερικανός επιχειρηματίας, αφού, όπως δημοσίευσε το Economist, σχεδιάζει να αναζητήσει τις ευκαιρίες κέρδους στην κάνναβη.

Πρόκειται για τον Brendan Kennedy, κάτοχο MBA από το Yale με προϋπηρεσία στην Silicon Valley και στην Boeing. Ο κ. Kennedy, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκτιμά πως η συγκεκριμένη αγορά στην Αμερική αγγίζει τα πενήντα δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ο ίδιος βρίσκεται σε διαδικασία συγκέντρωσης περίπου επτά εκατομμυρίων δολαρίων από ιδιωτικά κεφάλαια. Ήδη μάλιστα δηλώνει πως έχει δεχθεί νύξεις για συνεργασία από διακόσιους επενδυτές.

Η απόφασή του να ασχοληθεί με την κάνναβη οφείλεται στο γεγονός πως η συγκεκριμένη «βιομηχανία» βρίσκεται σε εμβρυακό στάδιο (είναι νόμιμη σε δεκαοκτώ πολιτείες, η χρηματοδότηση από συμβατικά κανάλια είναι ελάχιστη και δεν υπάρχει τεχνογνωσία), με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης για νέους επενδυτές.

Επιπλέον, τα δεδομένα για την «βιομηχανία» του συγκεκριμένου ναρκωτικού είναι ακόμη εξαιρετικά περιορισμένα: Δεν υπάρχουν επίσημα σημεία αναφοράς για την ποιότητά του, ούτε πληροφόρηση για τις κατηγοριοποιήσεις και τις ποικιλίες. Οι καταναλωτές, αναφέρει στο Economist, δεν μπορούν να συγκρίνουν την κάνναβη που καλλιεργείται νόμιμα σε ένα μέρος με αυτή που καλλιεργείται σε ένα άλλο. Σε αυτούς τους τομείς σκοπεύει να… βάλει το χεράκι του και να αξιοποιήσει τις επενδυτικές προοπτικές της ινδικής κάνναβης… για τα καλά.

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2