Ο Γιώργος Παπανδρέου γράφει με αφορμή… τον Άγιο Βαλεντίνο

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας συνυπογράφει δημοσίευμα σε διεθνή ιστοσελίδα, αρθρογραφώντας για τα δικαιώματα των γυναικών ανά τον κόσμο, με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
Ο Γιώργος Παπανδρέου γράφει με αφορμή… τον Άγιο Βαλεντίνο
Πρωθυπουργός της Ελλάδας, καθηγητής σε αμερικανικά πανεπιστήμια, πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, τώρα και… αρθρογράφος για τον Άγιο Βαλεντίνο. Ο λόγος για τον Γιώργο Παπανδρέου, που διαθέτει προφανώς πλέον άφθονο ελεύθερο χρόνο, μέρος του οποίου αποφάσισε να διαθέσει για να συνυπογράψει δημοσίευμα για τα δικαιώματα των γυναικών, με αφορμή την ημέρα των Ερωτευμένων.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός συνυπογράφει το δημοσίευμα «Ending the War Against Women» (Θέτοντας τέλος στον πόλεμο εναντίων των γυναικών), με την πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γυναικών, Ouafa Hajji, στην ιστοσελίδα «Project Syndicate» (συμφερόντων του George Sorros). 

«Την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αμέτρητα ζευγάρια θα γιορτάσουν τον ρομαντισμό υπό το φως των κεριών. Την ίδια ημέρα, ένα δισεκατομμύρια γυναίκες και άνδρες παγκοσμίως, θα αγωνιστούν για να ρίξουν φως ελπίδας στην πιο σκοτεινή πλευρά των σχέσεων μεταξύ των δύο φύλων», ξεκινά το άρθρο που συνυπογράφει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Στην συνέχεια, αναφέρονται στοιχεία και ποσοστά για την κακοποίηση των γυναικών, τίθεται το ζήτημα του ρόλου του φεμινισμού στον εικοστό πρώτο αιώνα και προτείνονται βήματα για να επιτευχθεί η αλλαγή προς την ισότητα των φύλων.

«Όλοι οι άνθρωποι αξίζουν δικαιοσύνη, ισότητα και ελευθερία από τα δεσμά της βίας. Στις 14 Φεβρουαρίου, γυναίκες και άνδρες παγκοσμίως πρέπει να υποστηρίξουν το παγκόσμιο κάλεσμα του «One Billion Rising» για το ένα δισεκατομμύρια γυναίκες που επιβίωσαν της βίας. Είτε επιλέξετε να απεργήσετε, να χορέψετε, να φωνάξετε ή να αγωνιστείτε, η συμμετοχή σας θα φέρει τον κόσμο πιο κοντά στο τέλος του πολέμου εναντίον των γυναικών», καταλήγουν ο ΓΑΠ και η Ouaffa Hajji. Διαβάστε όλο το δημοσίευμά τους εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v