Καθαρός αέρας σε… κουτάκια πωλείται στην Κίνα!

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Κίνα χτυπά ρεκόρ, και ένας Κινέζος επιχειρηματίας σκέφτηκε να λανσάρει στην αγορά… αέρα κοπανιστό (και καθαρό) σε κουτάκια αναψυκτικών, τα οποία πωλούνται έναντι 0,60€ με σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
Καθαρός αέρας σε… κουτάκια πωλείται στην Κίνα!
Η μόλυνση στην Κίνα έχει πάρει την πάνω βόλτα και η χώρα βρίσκεται αυτή την στιγμή στην κορυφή της λίστας με τους παραγόμενους ρύπους στον πλανήτη. Ορμώμενος από αυτά τα στοιχεία, ο εκατομμυριούχος Κινέζος επιχειρηματίας Chen Guangbiao, αποφάσισε να κυκλοφορήσει στο εμπόριο «καθαρό αέρα σε τενεκεδάκια αναψυκτικών».

Ο καθαρός αέρας πωλείται έναντι περίπου 0,60€ το κουτί, και οι Κινέζοι μπορούν να τον βρουν με διάφορες «γεύσεις», όπως «αγνό Θιβέτ» και «post-industrial Ταϊβάν». "Καθημερινά αναπνέουμε τους ρύπους των αυτοκινήτων, αλλά τώρα έχουμε αέρα χωρίς μόλυνση – κάτι που ωφελεί την υγεία και την μακροζωία μας", δήλωσε ο επιχειρηματίας, που θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους κατοίκους της χώρας, σε τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Κίνας.

Ο «αέρας σε κουτάκια», σύμφωνα με την Huffington Post βρίσκεται στα ράφια των supermarket της Κίνας από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας τους απέφεραν έσοδα 800€, ενώ τα διεθνή Μέσα ανακάλυψαν την «τρελή» του ιδέα μόλις την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Chen Guangbiao, ωστόσο, δεν αστειεύεται επί του θέματος: Όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, τονίζει πως η κίνησή του αποτελεί μια πρωτοβουλία για να φέρει στο προσκήνιο το σημαντικό θέμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, ο Guardian αποκάλυψε πως η μόλυνση του αέρα του Πεκίνου βρίσκεται και πάλι σε επικίνδυνα επίπεδα – περί τις 30-45 φορές πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια- και συνίσταται στους κατοίκους της πόλης να μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους όσο μπορούν περισσότερο.

Ο Κινέζος επιχειρηματίας αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς «φίλους του περιβάλλοντος» στην Κίνα (λίγους μήνες πριν έσπασε δημόσια με ένα σφυρί δεκάδες ηλεκτρικά scooter για να διαμαρτυρηθεί για την ρύπανση που παράγουν), ενώ συγκαταλέγεται στους πιο διάσημους φιλάνθρωπους – έχει χαρίσει πολλά εκατομμύρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ έχει δηλώσει πως θα δωρίσει για ανάλογους σκοπούς ολόκληρη την περιουσία του μετά τον θάνατό του.

Πηγή: Huffington Post
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v